Директора Театру корифеїв взяли на хабарі (ФОТО)

Директора академічного обласного театру ім. М. Кропивницького Сергія Корнієнка взяли під час отримання хабаря сьогодні, 13 березня.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією обласної прокуратури.

За даними досудового розслідування, директор за хабар працевлаштовував охочих на посади в театр. Місце в театральному колективі він оцінив у 3,5 тис доларів США. Неправомірну вигоду отримував у два транші.

Затримали Корнієнка на місці злочину під час отримання ним другої частини обумовленої суми в одному із ресторанів по вулиці Театральній.

© ЦЖІ Медіаколо
© ЦЖІ Медіаколо

Вирішується питання повідомлення про підозру за ч.3 ст.368 КК України та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, обласна рада призначила Сергія Корнієнка директором-художнім керівником театру за результатами конкурсу, що відбувся 14 вересня минулого року. 27 вересня голова обласної ради Юрій Дрозд представив колективу нового керівника.

«Маю за честь представити вам нового керівника Театру корифеїв Сергія Корнієнка. Він уже зарекомендував себе талановитим актором та режисером. Вірю в те, що силах Сергія Вікторовича зробити наш театр флагманом українського мистецтва, відомим далеко за межами нашої держави», – зазначив Дрозд під час представлення.

До цієї посади Корнієнко працював викладачем акторської майстерності в Києві. Про вакансію в Кропивницькому ніби-то дізнався з Інтернету, а в Театр корифеїв прийшов з бажанням “створити образ “театру-дому””.

“Я хотів очолити саме цей театр. Театр Кропивницького для мене – це образ нерозкритої квітки, непроговореної теми.

Друге, що мене зачепило і те, що хотілося б змінити першочергово – відношення до акторів. Обертаючись назад, розумію, що талановитий колектив, акторський склад позбавлений можливості розвиватися і працювати не лише над виставами. Моя робота не політика, а мистецтво” – розповів Корнієнко одному з місцевих ЗМІ в інтерв’ю, опублікованому у якості платної реклами.

Колектив не сприйняв столичного директора. Театрали писали петиції і виходили на мирні мітинги, щоб повернути на посаду попереднього директора Вячеслава Вандрашека, неодноразово наголошували, що влада їх не чує попри обіцянки дослухатися до думки колективу театру.

Петицію театралів, яку підтримали кропивничани, обласна рада “взяла до відома” і продовжила процедуру зміни керівництва. Сам Вандрашек сказав, що Кіровоградщина і обласна рада з її управлінськими методами “застрягла в 90-х”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар