Що таке кондиціонер зима літо та на що звернути увагу при його виборі. Відповіді від експерта Кондиціонери України

Ще кілька років тому кондиціонери розглядали як техніку для спекотного сезону, але останнім часом кондиціонер зима літо https://air-conditioner.ua/uk/konditioner-zyma-lito/ все частіше купують для приміщень, де немає централізованого опалення, щоб забезпечити обігрів взимку. Іноді саме ця мета є основною, а можливість охолодження повітря в спеку розглядається як бонус. Який же кондиціонер підійде для експлуатації взимку та влітку?

Особливості роботи різних кондиціонерів

Перелік режимів роботи у більшості сучасних кондиціонерів однаковий, але діапазон температур, в якому вони можуть працювати на обігрів, різниться. Залежно від сезонності роботи всі кондиціонери можна розділити на кілька категорій.

  1. Тільки жаркий сезон. У мобільних кондиціонерів, які складаються з одного блоку, режим «Тепло» відсутній. Вони можуть тільки охолоджувати повітря, причому в невеликих приміщеннях.
  2. Літо та міжсезоння. Традиційні, неінверторні спліт-системи працюють в режимі «Холод» влітку, а в міжсезоння, в залежності від погоди, можуть забезпечувати то охолодження, то обігрів. Вони врятують при похолоданні та заморозках восени, якщо комунальні служби запізнюються з відкриттям опалювального сезону. Якщо навесні вже після відключення батарей несподівано повернуться холоди, кондиціонер теж стане в нагоді. Але в мороз нижче -7°C включати неінверторну техніку заборонено, вона не адаптована до роботи при низьких температурах і швидко вийде з ладу.
  3. Зима та літо. Такі кондиціонери ще називають трьохсезонними (мається на увазі літо, міжсезоння та зима) або всесезонними, також зустрічається назва «тепло-холод». Кондиціонери цієї категорії підтримують інверторну технологію управління обертами компресора, оснащені системою підігріву компонентів зовнішнього блоку та заправляються холодоагентом з низькою температурою кипіння. Завдяки цим особливостям кондиціонери зима літо https://air-conditioner.ua/uk/konditioner-zyma-lito/ можуть працювати в режимі «Тепло» при -15 і нижче.

Як правильно вибрати кондиціонер зима літо

Нижня межа температур, при якій інверторний кондиціонер може забезпечувати обігрів повітря, у моделей різних брендів і серій різниться:

  • інверторний кондиціонер з можливість роботи на обігрів при -15° підійде для регіонів з м’якими теплими зимами. Зазвичай такі моделі вибирають для приміщень, що опалюються, щоб використовувати не в якості основного обігрівача, а для підстраховки;
  • обігрів в морози до -25°С – найпопулярніше в більшості областей України рішення. Моделі з такими функціональними особливостями вибирають люди, яким потрібен повноцінний обігрівач;
  • існують кондиціонери, здатні справлятися з функцією обігрівача при -30. Коштують вони відчутно дорожче, ніж моделі попередньої категорії, та розроблені для більш північних широт.

Є також проміжні рішення, моделі з нижньою межею температурного діапазону -20, -22, -23, -28°С. Так що можна підібрати кондиціонер під кліматичні особливості свого регіону. Звичайно, варто звернути увагу і на інші технічні характеристики, функціональні особливості, бренд, дизайн, ціну. Важливі характеристики– клас енергоефективності, продуктивність за холодом/теплом і енергоспоживання у відповідних режимах.

Експерти рекомендують вибирати інверторні кондиціонери, навіть якщо використовувати їх в якості обігрівача не планується – це більш економічна, енергоефективна техніка. На https://air-conditioner.ua/uk/ можна вивчити та порівняти характеристики різних моделей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар