З якими нововведеннями пройде Великдень у Кропивницькому

Вже цієї неділі, 5 травня, віряни східного обряду відзначатимуть свято Воскресіння Христового. У Кропивницькому на час святкування Великодня планують скоротити комендантську годину і посилити заходи безпеки.

Про це під час брифінгу повідомив секретар міської ради Олег Колюка, інформує Перша електронна газета.

Скорочення комендантської години

“Комендантська година не відміняється, вона буде діяти, але й буде скорочена на прохання вірян. Ми акцентуємо увагу на тому, щоб люди приходили в храми вже 5 травня. А от в ніч з 4-го на 5-те травня залишалися вдома. Адже зʼявляється інформація про підвищений рівень ракетної небезпеки, ми вже знаємо, що для нашого ворога немає нічого святого. Тим більше великодні служби транслюватимуться онлайн. Але хто все ж таки прийде на нічну службу, закликаємо вас не нехтувати сигналами тривоги і переходити в укриття”, – наголосив Олег Колюка.

Рух громадського транспорту

Комунальний громадський транспорт напередодні Великодня і 5 травня курсуватиме відповідно до потреб містян. Автобуси та тролейбуси вийдуть на маршрути в неділю вже о 4:00 ранку. Крім того, управління транспорту та зв’язку міської ради дало доручення приватним перевізникам розпочати роботу на маршрутах також з 4:00 ранку. На прохання вірян у Великодню ніч не вимикатимуть і вуличне освітлення.

Заходи безпеки 

У ці святкові дні в посиленому режимі працюватимуть і правоохоронці, патрульна поліція. Біля храму Святого Володимира обмежать рух транспорту з 6:00 ранку і до 14:00 по обіді. Олег Колюка звернувся до власників автомобілів, які планують візити до храмів, аби вони паркували свої транспортні засоби в установлених місцях, щоб забезпечити доступ усім охочим.

Олег Колюка наполегливо звернувся ло кропивничан, аби люди передусім подбали про власну безпеку і реагували на сигнали повітряної тривоги.

“Щодо укриттів – надано відповідні доручення, укриття всі готові, інформація про їхнє розміщення буде розміщена і в самих культових спорудах.

Закликаю кропивничан не нехтувати сигналами тривоги і переходити в укриття”, – підсумував Олег Колюка.

Адреси храмів ПЦУ, УГКЦ, які проводитимуть службу на Великдень,  у Кропивницькому 

-Кафедральний Храм Успіння Пресвятої Богородиці Православної Церкви України — вул. Авіаційна, 63-а (парк ім. Крючкова)

-Храм Рівноапостольного князя Володимира Православної Церкви України — вул. Арсенія Тарковського, 73/5

-Храм Святого Андрія Первозванного Православної Церкви України — вул. Лінія 1-а (селище Гірниче)

-Храм Первоверховних апостолів Петра і Павла Православної Церкви України — вул. Євгена Маланюка (біля зупинки громадського транспорту «Вулиця Євгена Маланюка» за супермаркетом «АТБ»)

-Храм Святої Трійці Православної Церкви України — просп. Університетський, 2/5 (територія обласної лікарні)

– Храм Рівноапостольної княгині Ольги Православної Церкви України — вул. Руслана Слободянюка, 205

Нагадаємо, на Кіровоградщині змінили комендантську годину у великодню ніч

Читайте також: в Олександрії відбудеться Великодній ярмарок на підтримку ЗСУ (ПРОГРАМА)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар