5 крутих фішок iPhone, про які ви могли не знати

Сучасні iPhone — це не просто популярний телефон, а справжній комп’ютер у вас у кишені. Крім очевидних функцій, «яблучні» пристрої приховують у собі безліч маловідомих можливостей, які здатні зробити використання смартфона ще більш зручним і ефективним. Розкриваємо 5 найцікавіших фішок, про які ви могли не здогадуватися.

Персоналізована вібрація для контактів

iPhone дає змогу створювати унікальні шаблони вібрації для кожного контакту. Ви можете «намалювати» свій власний ритм, який асоціюватиметься у вас із конкретною людиною. Для цього потрібно:

  1. Відкрити «Контакти» → вибрати потрібний контакт → натиснути «Змінити».
  2. Прокрутити вниз до «Мелодія дзвінка» → «Вібровідгуки» → натиснути «Створити вібросигнал».
  3. Намалювати свій ритм: тривале натискання — довга вібрація, коротке — коротка.
  4. Натиснути «Зупинити» → «Відтворити» → «Зберегти» і дати назву.
  5. Вибрати створену вібрацію зі списку → «Готово».

Після цього ви одразу зрозумієте, хто вам телефонує чи пише за характерною вібрацією, навіть не дивлячись на екран. Фішка працює з будь-якою моделлю на iOS 17, тож можна вибрати будь-які смартфони iPhone у Вінниці та користуватися цією функцією.

Швидке створення шпалер потрібного розміру

Часто буває, що розмір фото не підходить під екран блокування або під іконки. iPhone пропонує елегантне рішення — у редакторі «Фото» можна в пару кліків підігнати картинку під потрібний формат. Достатньо лише:

  1. Відкрити зображення в «Фотографії» → натиснути «Змінити».
  2. Натиснути на значок обрізки → знайти іконку прямокутників зверху → вибрати «Шпалери».
  3. Рухати та масштабувати фото для ідеальної композиції → натиснути «Готово».

Використовуючи вбудовані фільтри, ви можете створити по-справжньому унікальні заставки, комбінуючи кольоровий і чорно-білий варіанти одного і того ж фото. Ефект виходить дуже стильним!

Транскрибація подкастів

Ну і наостанок — фішка для любителів подкастів. У стандартному застосунку доступна функція автоматичної транскрибації. Це означає, що будь-який випуск можна не тільки послухати, а й почитати. Тут усе просто: у лівому нижньому кутку є іконка, натиснувши на яку ви потрапляєте в меню зі згенерованим текстом.
Ба більше, за текстом розшифровки зручно шукати ключові слова і перемотувати епізод до потрібного фрагмента. Це економить купу часу, якщо ви хочете швидко знайти якусь інформацію у випуску, але не бажаєте слухати його цілком.

Вивчайте і знайдете більше

Звичайно, це далеко не всі фішки — у кожного користувача знайдуться свої улюблені лайфхаки та налаштування. Не бійтеся експериментувати та вивчати функціональність свого смартфона, як тільки ви його замовили на сайті АЛЛО. З кожним новим оновленням розробники впроваджують інноваційні функції, які роблять використання смартфона ще більш приємним і продуктивним. Так що попереду нас напевно чекає ще чимало сюрпризів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар