“Ми не чуємо і нас не чують”. Колектив Театру корифеїв заявив про недовіру до адміністрації театру

Сьогодні, 29 листопада, колектив театру імені Марка Кропивницького організував зустріч з журналістами, аби поговорити про  проблеми, що з’явилися в комунікації з новим директором-художнім керівником закладу Сергієм Корнієнком. Кажуть, ситуація наразі загострилася.
Про це повідомляє Перша електронна газета.

“Ми не зустрічали нового директора театру* з вилами та підозрою. З самого початку колектив намагався йти з ним на контакт. Більше того, в перший день його призначення я мав з ним розмову і казав, що для театру головне безперебійна робота та творча атмосфера. Тоді він сказав, що почув мене. Але в подальшому діалогу між нами не відбулося.

На всі питання, які йому ставлять, він відповідає аналогічно: “Я вас почув”. Конкретики від нього мало.

Вчора, до прикладу, відбулась колективна зустріч працівників театру** з директором, на якій ми мали обговорити всі наявні на даний момент проблеми, однак відповіді на певні питання ми знову не почули. Про конкурс на посаду режисера, про зарплату, про холоднечу в театрі… Всі ці проблеми залишаються не вирішеними. Ми не чуємо і нас не чують”,- розповів актор Театру корифеїв Євген Скрипник.

*14 вересня, в обласній раді засідала конкурсна комісія, яка одноголосно обрала нового директора-художнього керівника Театру ім. Кропивницького Сергія Корнієнка – викладача акторської майстерності з Києва.

**28 листопада у глядацькій залі Театру корифеїв мали відбутися збори колективу закладу, на яких планували розглянути  проблемні питання, зокрема щодо відсутності комунікації між працівниками та адміністрацією закладу та проведення конкурсу на вакантну посаду режисера театру.  Артисти театру повідомили про збори журналістам. Однак представників ЗМІ адміністрація закладу на збори, як і в приміщення театру, не пустила, зауваживши, що їх туди не запрошували.

За словами акторки Театру корифеїв Тамари Лаптєвої, колектив не може спокійно працювати, йому доводиться постійно перебувати у стані війни. Акторка каже, що “цей човен” розгойдують всього декілька людей.

“Ми нічого не маємо проти нового директора театру. Дайте будь-якого, аби лише нормально працювати й не боротися за достойні умови праці. Актори люблять грати, а не воювати. На мою думку, в теперішній загостреній ситуації винні всього декілька людей. Це актори театру Олексій Дорошев та Лариса Коваленко. Колектив працював би набагато злагодженіше без їхньої присутності в ньому”, – додала Тамара Лаптєва.

Сам же Олексій Дорошев, який теж був присутній на зустрічі, вважає, що основна частина колективу (всього в театрі працює 162 людини) не бачить суті конфлікту і роботою нового керівника задоволена.

“Я поважаю думку пана Євгена, але вважаю, що озвучені сьогодні претензії – це його особистою позиція, яка не має стосунку до всього колективу.  Йому ніхто не давав права висловлюватися від імені всіх працівників театру. Є інша, альтернативна, думка, вчора були організаційні збори колективу, хто хотів почути, той почув, а хто не хотів, тому вже не допоможеш. Нам треба  об’єднатися з більшістю колективу, запропонувати свою програму профспілці  і разом вирішувати всі проблеми, і все стане на свої місця. В мене теж є складності у спілкуванні з новим керівником театру, але головне вважаю на сьогодні – це збереження трудового колективу. Основна задача нині – підписання трудового договору, який має бути скерований на розвиток кожної творчої особистості. Це все маніпуляції, є політичні сили, які зацікавлені в такій ситуації в театрі, і на жаль, мої колеги піддалися на цю провокацію. Замість того, щоб об’єднатися з профспілкою, ми йдемо на конфронтацію”,- зазначив актор.

На запитання, які це політичні сили, пан Дорошев сказав, що не може все озвучити і порадив звернутися в обласну раду.

Що планують надалі робити актори, не задоволені роботою нового керівника, невідомо. Сподіваються на позитивне вирішення проблем.

Нагадаємо, “Взяти до відома”. Обласна рада відповіла на петицію Театру корифеїв

Читайте також: Провідна актриса Інна Дорошенко пішла з Театру корифеїв

Поширити:

Залишити коментар:

коментар