Мільярд гривень виділять на ремонт сумнозвісної траси Кропивницький – Миколаїв

Ілюстративне фото

У держбюджеті на наступний рік закладено кошти в розмірі 1 млрд гривень на капітальний ремонт автодороги Н-14 “Миколаїв – Олександрівка – Кропивницький”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Миколаївської облради.

19-го вересня робоча група у складі депутата Миколаївської обласної ради Михайла Талпи, голови Єланецької районної ради Василя Богданцева, Водяно-Лоринського сільського голови Тетяни Кирильчук на чолі із головою Миколаївської обласної ради Вікторією Москаленко здійснили зустріч із керівником Укравтодору Славоміром Новаком.

7838df03fc875fb12e7327ab819216ba.jpg
© сторінка Миколаївської обласної ради у Facebook 

Порушувалось питання ремонту автодороги Н-14 “Миколаїв – Олександрівка – Кропивницький”. Хоча діалог і був складним, конструктивних домовленостей все ж таки вдалося досягти. Укравтодором буде виділено додаткові кошти на експлуатацію для здійснення ремонту автошляхів в межах населених пунктів. Також продовжується спільна наполеглива робота по розблокуванню договорів в Антимонопольному комітеті.

Голова Укравтодору поінформував членів робочої групи про те, що у Державному бюджеті на наступний рік закладено кошти в розмірі 1 млрд гривень на капітальний ремонт автодороги Н-14 “Миколаїв- Олександрівка – Кропивницький”.

2f2ae64a7c218032013868f5e24c758b.jpg
© сторінка Миколаївської обласної ради у Facebook  

Нагадаємо, 11 вересня, жителі села Возсіятське Єланецького району Миколаївської області заблокували автомобільну дорогу національного значення Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв. Люди вимагали зустрічі із Прем’єр – міністром України Володимиром Гройсманом. Адже з 3 мільйонів, розрахованих на ремонт дороги Н-14 “Миколаїв – Олександрівка – Кропивницький”, рішенням урядовців, залишено лише 500 тисяч гривень.

Тобто, по 100 тисяч гривень на кожну з п’яти ділянок. Ця новина обурила мешканців Водяно-Лориного, Возсіятського, Ольгополя.

Після перемовин, 14 вересня, протестувальники тимчасово відкрили проїзд для усіх видів транспорту.

Зазначимо, що 26 березня, мешканці Возсіятського вже перекривали трасу Н-14 “Кропивницький-Миколаїв”. Люди погрожували перекрити бетонними плитами єдину пряму дорогу між містами, якщо чиновники хоча б протягом тижня не візьмуться за ремонтні роботи аварійного мосту в селі.

Люди вимагали проведення капітального ремонту дороги і приїзду до них прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Навідміну від Миколаївщини, на Кіровоградщині відрізок цієї траси справно ремонтують.

Уже 31 березня на дорозі Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв одразу три бригади ДП «Кіровоградський облавтодор» розпочали аварійну ліквідацію вибоїн для забезпечення проїзду транспорту.

У червні на трасі Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв почали облаштовувати вирівнювальний шар крупнозернистого асфальтобетону. Техніка працювала на відрізку км 76-77 між селами Калинівка та Степове Кіровоградського району.

Станом на 26 липня на трасі вже підсилили 9,5 км конструктивних шарів, облаштували 11,5 км  вирівнюючого шару і навіть 0,5 км влаштували ЩМА (щебенево-мастиковий асфальтобетон).

Також на замовлення Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області на ділянці дороги Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв біля села Степове облаштують пункт зважування.

На початку вересня, у межах Кіровоградської області, на трасі Кропивницький – Миколаїв почали ремонтувати близько 16 км шляху, які розділені на кілька ділянок.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар