У Кропивницькому художник-ілюстратор з Олександрівки презентував нову виставку (ФОТО)

У Музеї мистецтв міста Кропивницький відбулося відкриття персональної виставки художника-ілюстратора Федора Лагна «Фрагменти вітальності & мортальності».

Про це повідомляє Перша електронна газета.

На виставці представлено 13 картин, які автор створив у 2018-2023 роках. Вона вже третя у стінах цього Музею. Попередні мали успіх у 2005 та 2011 роках.

Присутні, серед яких були представники обласної влади, колеги і друзі художника, відзначали, що нинішня аж ніяк не схожа на минулі. Зокрема, вони говорили про те, що, не дивлячись на те, що світосприйняття Федора Лагна змінюється, якісь якості все ж залишаються. Художник – представник сучасного мистецтва і входить у п’ятірку найкращих художників Кіровоградщини. І сьогоднішня його виставка яскраво показала, що він зумів взяти один проєкт і все ж довести його до найвищого рівня.

«Життя і смерть взаємодіють між собою. Серія створювалася ще до повномасштабного вторгнення і всі думки стосовно цього проекту роїлись в загальнолюдській філософській парадигмі. Війна переформатувала та загострила тему життя і смерті і стала своєрідним тригером в переосмисленні того, що було до 24 лютого і що відбулося потім…» – прокоментував полотна Федір Лагно. Та він надає свободу глядачу у розумінні та інтерпретації його творів.

Під час виставки також презентовано каталог графітних творів художника «Фрагменти вітальності & мортальності». Видання каталогу відбулося за рахунок обласного бюджету у рамках Програми розвитку громадінськогосуспільства, інформаційної політики та книговидання.

Виставка працюватиме у Музеї мистецтв до 14 травня.

Довідково: Федір Лагно живе і працює у селищі Олександрівка. Його напрямки: монументальне мистецтво; живопис; графіка; ілюстрація.

Член Національної спілки художників України з 1992 року. Учасник багатьох обласних, Всеукраїнських та зарубіжніх художніх виставок, зокрема, в Італії, Канаді, США, Астрії, Великобританії. Роботи знаходяться в зібраннях «Музею мистецтв Кіровоградської обласної ради», Львівської картинної галереї, Олександрівському краєзнавчому музеї, приватних колекціях в Україні та закордоном.

Федір Лагно – постійний учасник Великодніх благодійних аукціонів, які проводяться у Кропивницькому. Він є двічі лауреатом обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна к номінації «Новітні спрямування». Останні роки працює як художник-ілюстратор. Серед робіт автора – ілюстрації до серії дитячих книжок письменника Петра Мельника «Дивовижна подорож Соні і Асі до Скандинавії», «Дивовижна подорож Соні і Асі до Давнього Єгипту», «Дивовижна подорож Соні і Асі до Запорізької Січі».

Галина Шевченко для Першої електронної газети.

1

2

5

8

08

90

Нагадаємо, у кропивницькому торговому центрі відкрили виставку Оксани Калюжної

Читайте також: «Серце степу». У Кропивницькому відкрили фотовиставку Мирослави Липи

Поширити:

Залишити коментар:

коментар