На трасі Кропивницький-Миколаїв латають вибоїни

На дорозі Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв одразу три бригади ДП «Кіровоградський облавтодор» розпочали аварійну ліквідацію вибоїн для забезпечення проїзду транспорту.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на САД у Кіровоградській області.

На разі роботи ведуться на відрізках км 75-84, км 86-88 та км 88-89, всі вони знаходяться в межах Компаніївського району. Оскільки ще досить холодно, працюють з холодним асфальтобетоном, згодом перейдуть на гарячу суміш.

“Напрямок стратегічний, тут досить високий трафік транспорту, особливо вантажного, тож і руйнування на даній дорозі відбуваються дуже інтенсивно, – пояснює начальник Служби автодоріг Кіровоградської області Вадим Коюденко. – Доки не розпочнуться роботи з поточного середнього ремонту, а торги вже йдуть, будемо працювати локально на найбільш уражених ділянках. Орієнтовно до кінця травня визначиться переможець і ми зможемо розпочати повноцінний ремонт, якого дорога не бачила десятки років”.

Загалом поточний ремонт охопить 33 кілометри – від Кропивницького і майже до Полтавки Бобринецького району. Очікувана вартість робіт сягає більше трьохсот мільйонів гривень, які має профінансувати державний бюджет.

Нагадаємо, 26 березня, мешканці Возсіятського почали перекривати трасу Н-14 “Кропивницький-Миколаїв”. Люди погрожували перекрити бетонними плитами єдину пряму дорогу між містами, якщо чиновники хоча б протягом тижня не візьмуться за ремонтні роботи аварійного мосту в селі.

Люди вимагали проведення капітального ремонту дороги і приїзду до них прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар