Російські спецслужби поширюють фейк про відсутність ліків в аптеках України

Російські спецслужби в межах ІПСО (інформаційно-психологічної операції) поширюють неправдиву інформацію про дефіцит ліків в аптеках України.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби Міністерства охорони здоров’я.

Спам-розсилка про те, що в аптеках немає ліків, прийшла на електронні адреси українців. МОЗ офіційно спростовує це: жодного дефіциту ліків в Україні немає.

“Українці мають доступ до оригінальних та якісних генеричних лікарських засобів. Всі необхідні препарати наявні як в аптечних мережах, так і в медичних закладах. Окрім того, в медзакладах сформовано запас ліків, який необхідний для якісного та безоплатного лікування пацієнтів.

А ще показово, що росіяни, в рамках цієї ж дезінформації радять використовувати “народні” засоби як заміну препаратам з доказовою ефективністю. Дякуємо. Кращої антиреклами лікування “подорожниками” годі й уявити!” – пояснюють в МОЗ.

Нагадуємо, що раніше російська ІПСО намагалася розхитати медичну систему України міфами про біологічні лабораторії, де проводять медичні експерименти над українцями, ширилися фейки про спалахи холери, а ще — про карантин і блокпости по всій країні через “поширення” гепатиту А.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар