У Кропивницькому розгорнули понад 30 Пунктів незламності

Цьогоріч у Кропивницькому розгорнуто 35 Пунктів незламності – усі вони повністю облаштовані і готові розпочати свою роботу за необхідності.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу  Кропивницької міської ради.

“Абсолютно всі пункти готові до прийняття громадян. Всього їх в місті 35. Всі укомплектовані, була перевірка спеціальною комісією, всі вони перебувають в режимі очікування. Там є відповідальні чергові і визначено, що за дві години при необхідності пункти будуть готові приймати містян у цілодобовому режимі, – відзначив  секретар міської ради Олег Колюка. – Спектр базових потреб, що закривають Пункти незламності такі ж як і минулого року — зігрітися, підзарядити гаджети, перекусити, є доступ до інтернету”.

Щодо матеріально-технічного забезпечення цих пунктів – генератори закуповували як за рахунок міського бюджету, так і отримували їх від міжнародних організацій. Продукти — з міського матеріального резерву, це печиво, чай чи кава, більшого за порядком функціонування пунктів не передбачено.

Цього року вирішили питання і грошового заохочення чергових — якщо Пункт незламності розгорнуто при комунальному підприємстві, то ЖЕО беруть працівників на сезон і виплачують заробітну плату, якщо це заклад освіти – то працівників додатково преміюють.

У Кропивницькому також розгорнуті пункти обігріву від бізнесу – вони не всі відповідають нормам облаштування Пунктів незламності, як це передбачено Кабміном. Але міська влада щиро вдячна підприємцям, які зорганізували цей вид соціальної роботи на своїх територіях.

Нагадаємо, на Кіровоградщині забезпечили функціонування понад 200 Пунктів незламності

Читайте також: Кропивничани можуть знайти Пункти незламності на карті в Дії

Поширити:

Залишити коментар:

коментар