Кропивницький попрощався із двома загиблими Героями (ФОТО)

Сьогодні, 25 квітня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани провели в останню путь загиблих від рук російських агресорів земляків – Героїв: солдатів Віктора Буднікова і Сергія Потерайка.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Віктор Будніков народився 30 квітня 1989 року у Скадовську Херсонської області.  Навчався в Скадовській загальноосвітній школі № 2. Закінчив Херсонський економіко-правовий фаховий коледж за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування».

Тривалий час Віктор Будніков жив і працював у Києві. У 2019 році одружився. Згодом молода сім`я переїхала до Кропивницького. У лютому 2024 року Віктор Будніков приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини. Служив на посаді стрільця – помічника гранатометника парашутно-десантної роти.

Солдат Віктор Будніков загинув 19 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Тоненьке Покровського району Донецької області. Без рідної людини залишились мама, дружина та брат захисника.

Сергій Потерайко народився 4 грудня 1983 року в селі Соломіївка Дубровицького району Рівненської області. Згодом родина переїхала до Кропивницького. Сергій навчався у загальноосвітній школі № 20.  Закінчив Кіровоградський машинобудівний технікум, нині – Кропивницький інженерний фаховий коледж за спеціальністю «Ремонт і обслуговування автомобілів і двигунів».

У період із 2003 по 2005 рік проходив військову строкову службу в лавах Збройних Сил України. Після служби працював за професією, займався технічним обслуговуванням та ремонтом автомобілів.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Сергій Потерайко добровільно звернувся до територіального центру комплектування та соціальної підтримки і вже у квітні 2022 року став на захист рідної землі.  Служив на посаді старшого водія стрілецького відділення.

Солдат Сергій Потерайко загинув 17 березня 2024 поблизу населеного пункту Часів Яр Бахмутського району Донецької області під час виконання бойового завдання.  Без найріднішого залишились мама, тато, сестра, дружина та двоє синів 15 та 5 років.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

1

2

3

4

5

6

7

9

Нагадаємо, на Кіровоградщині попрощалися з Героєм, який вважався зниклим безвісти

Читайте також: Кропивницький попрощався із трьома загиблими Героями (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар