“Від завтра!” – в соцмережах поширюють фейки про відключення світла в Україні

Російська ІПСО (інформаційно-психологічна операція) поширює в соцмережах брехливу інформацію про запровадження нових графіків і масове відключення електроенергії в Україні. Деякі українські ЗМІ необдумано поширюють це, сприяючи занепокоєнню суспільства.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією “Укренерго”.

“Це пряма брехня і російське ІПСО. Офіційно заявляємо, Укренерго не планує жодних обмежень споживання найближчим часом – якщо не будуть відновлені російські атаки на енергосистему.

Маємо численні звернення і посилання на відео з твердженнями, що Укренерго начебто “від завтра” запроваджує графіки відключень.

Розпалювачі штучної паніки почали користатися тим, що зараз річниця початку масованих атак на українську систему. Вони використовують торішні відео і тексти, деякі сюжети переозвучують, додаючи додаткової брехні, і видають за свіжі справжні повідомлення. Будь ласка, не ведіться!” – наголосили в “Укренерго”.

Наразі в Україні виробляють достатньо електроенергії для покриття всіх потреб споживачів. Стан енергосистеми зараз не дає жодних підстав запроваджувати графіки відключень найближчим часом, якщо не буде нових обстрілів.

Нагадаємо, нещодавно Перша електронна газета спілкувалася з речницею “Кіровоградобленерго” і з’ясувала, за яких умов запровадять графіки відключень світла на Кіровоградщині.

Читайте такожКіровоградобленерго і КОЕК пояснюють, якими додатками потрібно користуватися

Поширити:

Залишити коментар:

коментар