Як вибрати торт на весілля

© Freepik

Вибір десерту — одне з найважливіших рішень під час планування весілля. Він має бути не тільки смачним, але й красивим, адже це фінальний штрих, який ефектно завершує свято. Щоб солодке частування було бездоганним, а його декор точно відповідав ідеї молодят, варто придбати торти на замовлення в Києві в хорошій кондитерській. Огляд корисних рекомендацій для майбутніх молодят допоможе правильно розрахувати вагу й підібрати актуальне оформлення.

1

Обсяг та кількість ярусів

Це ключова деталь, від якої залежить і зовнішній вигляд, і підсумкова вартість. Для її визначення потрібно:

  • розрахувати кількість гостей на святі;
  • зважити на потрібну вагу: 150–200 грамів на кожну дорослу людину, 100 — на дитину;
  • передбачити запас.

Якщо на весіллі буде 30 гостей, то потрібен торт не менше 4,5, а краще 5 кг. Варто розглянути багатоярусні композиції, які мають вражаючий вигляд і можуть бути виготовлені практично будь-якого об’єму. Якщо кількість учасників свята більше 50, варто додатково замовити кекси з ідентичним декором.

Вибір оформлення

Дизайн має відповідати основній ідеї весілля: колірна гамма, декоративні елементи. Щоб підібрати оптимальний варіант, необхідно продумати деталі:

  • палітра — білий колір, пастельні відтінки або соковиті фарби;
  • акценти — живі квіти, свіжі фрукти або ягоди, фігурки, кремові написи.

Можна вибрати класичний варіант декору в стилі мінімалізм або віддати перевагу соковитим фарбам. Вибір залежить виключно від уподобань молодят: досвідчені кондитери зможуть втілити навіть найскладніші задумки.

2

Смак та начинка

Універсальний весільний торт — це бісквітні коржі з кремовим прошарком, доповнені ягодами або фруктами. Але можна вибрати й інші варіації десертів:

  • карамельні;
  • горіхові;
  • шоколадні;
  • фруктові.

У пошуках ідеальної комбінації смаків варто спробувати різні варіанти — і знайти саме ту начинку, яка припаде до душі молодятам. Головне, замовляти кондитерські вироби виключно з натуральних інгредієнтів, у яких відсутні барвники, ароматизатори або інші штучні добавки.

Важливі нюанси

Краще ще до звернення в кондитерську визначити орієнтовний бюджет, який пара готова витратити на купівлю торта. На підставі цього будуть запропоновані відповідні за вагою, смаком та оформленням ідеї.

І обов’язково заздалегідь спланувати доставку, продумавши, хто й коли буде забирати торт, а головне — привезе його до місця торжества. Це дасть змогу уникнути непотрібних клопотів безпосередньо в день свята, насолоджуючись кожним моментом весілля. А також ефектно завершити його подачею стильного, красивого, а головне, смачного торта.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар