Під Бахмутом загинув історик, викладач ЦДПУ Валерій Хоружий

На війні загинув Валерій Миколайович Хоружий – історик, краєзнавець, педагог, випускник та викладач ЦДУ ім. В. Винниченка.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією факультету історії, бізнес-освіти та права.

Хоружий Валерій народився 25.05.1972 р. в Олександрії, навчався в Кіровоградському педагогічному інституті (нині ЦДУ) за спеціальністю «Історія та народознавство». Після закінчення навчання, залишився працювати викладачем.

До 2004 року він працював на кафедрі народознавства та історії культури, брав участь в етнографічних експедиціях. У 2005 р. перейшов працювали КП «Єлизавета» та знайшов своє призначення в столярному мистецтві.

1 лютого цього року вступив до лав Збройних Сил України, проходив професійне навчання в Німеччині. З великим прагненням до справедливості захищав рідну Україну. Свій останній бій Валерій Хоружий прийняв під Бахмутом на Донеччині.

“Близький друг, одногрупник, загинув під Бахмутом. Великий пласт спільного життя, змістовних історій і славних пригод у студентські роки… Менше всього я міг уявити його військовим. Він був абсолютно “не про це”. Але ж пішов… Відчуваю, що був він недооціненим і недоказаним, недочутим. В тому є і частка моєї провини… Вічний уклін тобі, Валеро”, – написав друг воїна, виконавчий директор Міжнародного фонду “Відродження” Олександр Сушко.

Прощання з Валерієм Хоружим відбудеться 12 вересня о 9:30 на Далекосхідному кладовищі у Кропивницькому.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар