Підозрювана у масовому вбивстві собак у Кропивницькому постане перед судом

пес Джек, якого отруїли у центральному сквері / © сторінка зоозахисної організації “БІМ” у соцмережі Facebook

У Кропивницькому завершено досудове розслідування у справі за підозрою 46-річної жінки у масовому вбивстві собак. Справу направили на розгляд у Кіровський райсуд. Підготовче судове засідання призначено на 16:00 16 жовтня.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Нагадаємо, 8 липня, на вулиці Полтавській у Кропивницькому знайшли тіла цуценят зі здертою шкірою та відрізаними головами. За фактом жорстокого поводження з тваринами кропивницька поліція розпочала кримінальне провадження.

У Кропивницькому також мали місце випадки масового отруєння безпритульних собак. За підрахунками зоозахисників, лише станом на початок червня у місті отруїли близько 200 псів. Щоранку чи не в усіх районах люди знаходять нові трупи. Кажуть, догхантери ховають отруту в ковбасі та хлібі – від неї гинуть і домашні улюбленці.

Так, 18 червня, у центрі Кропивницького знайшли п’ять трупів собак. Ще одна билася в судомах – її не встигли врятувати. 22 та 26 червня це повторилося знову – отруїли тварин у центрі міста та на Новомиколаївці. У подальші дні собак труїли на вул. Попова і біля “старого” автовокзалу.

Загалом, отруєння ставалися фактично у всіх районах Кропивницького. Нелюди підкладають у їжу протитуберкульозний препарат від якого собаки помирають у страшенних муках.

Поліція вже зареєструвала 5 кримінальних проваджень щодо отруєння безпритульних тварин. А міський голова Кропивницького Андрій Райкович  доручив управлінню охорони здоров’я невідкладно звернутися до керівників аптечних закладів у місті і попередити їх про можливість використання певних медичних препаратів для знищення тварин, закликати їх посилити увагу, щоб ускладнити злочинцям доступ до отрути.

Згодом кропивницькі зоозахисники з організацій “Бім” та “Щасливий пес” оголосили грошову винагороду за затримання на гарячому нелюдів, які масово труять собак.

4 липня поліцейські за допомоги волонтерів та громадськості встановили особу жінки, яка може бути причетною до отруєння собак. Нею виявилася 46-річна, непрацююча та не судима мешканка обласного центру.

А 8 липня, на вулиці Полтавській у Кропивницькому знайшли тіла цуценят зі здертою шкірою та відрізаними головами.

Вже 13 липня секретар міської ради Андрій Табалов зустрівся з громадськими активістами, які опікуються безпритульними тваринами. Метою зустрічі стало обговорення можливості створення міні-притулку для собак.

А 20 липня, на площі Героїв Майдану у Кропивницькому відбулася всеукраїнська акція проти вбивства тварин «Україна – не живодерня». Небайдужі містяни підписали звернення до Президента України Петра Порошенка з вимогою врегулювати питання, пов’язані з тваринами.

Згодом зоозахисники Кропивницького звернулися до громадськості не реагувати на заклики у той чи інший спосіб нашкодити жінці, яку підозрюють в отруєнні собак. Днями Кіровський райсуд обрав їй запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

На своїх сторінках у соцмережі Facebook волонтери поширюють інформацію про те, як можна врятувати тварину, якщо вона з’їла отруту.

Сторінку зоозахисної організації “БІМ” у соцмережі Facebook шукайте за посиланням.

Сторінку ГО “Щасливий Пес” у соцмережі Facebook шукайте за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар