Кропивницький попрощався із двома загиблими Героями (ФОТО)

Фото: Кропивницька міська рада

Вчора, 23 квітня, Кропивницький  провів в останню путь Героїв – земляків: Ігоря Пастушенка та Віталія Жоміра.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Народився Ігор Пастушенко 30 вересня 1977 року у Литві. Там провів своє дитинство та навчався до 8-го класу. Потім родина переїхала в Україну, в місто Кропивницький. Своє навчання він продовжив у загальноосвітній школі №20. У 1996 році закінчив Криворізький військовий ліцей. У 2000 році – військовий інститут керівного інженерного складу Національної академії оборони України.

І до 2015 року жив цивільним життям, працював на різних посадах підприємств міста. До 2019 року Ігор Пастушенко брав участь в антитерористичній операції, був відзначений відомчими нагородами. Після служби працював на Соколівському м’ясокомбінаті та на інших підприємствах Кропивницького. А з початком повномасштабного вторгнення, у лютому 2022 року, приєднався до лав Збройних Сил України та знову став на захист держави. Був командиром роти і воював на найгарячіших напрямках фронту.

За станом здоров’я продовжив службу на посаді заступника командира роти Баштанського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Миколаївської області.

17 квітня серце  захисника, капітана Ігоря Пастушенка зупинилось. Без надійного чоловічого плеча залишились мама, дружина, донька та сестра захисника.

Віталій Жомір народився 24 вересня 1974 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №1. Закінчив вище професійне училище №4 за спеціальністю «слюсар-інструментальник». Після навчання працював на різних підприємствах міста.

У лютому 2023 року вступив до лав Збройних Сил України та виступив на захист Батьківщини. Служив на посаді стрільця-санітара стрілецького відділення. Воював на різних напрямках фронту: захищав землі Миколаївщині, Херсонщини, потім воював на Донецькому напрямку.

Обірвалося життя солдата Віталія Жоміра 15 квітня у селищі Малотаранівка Краматорського району Донецької області. Без найріднішої людини залишилися батько, сестра та племінниця захисника.

Фото: Суспільне Кропивницький.

1

2

3

4

5

Нагадаємо, на Кіровоградщині попрощалися з Героєм, який вважався зниклим безвісти

Читайте також: Кропивницький попрощався із трьома загиблими Героями (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар