У масовому отруєнні собак в Кропивницькому підозрюють 46-річну жінку

пес Джек, якого отруїли у центральному сквері / © сторінка зоозахисної організації “БІМ” у соцмережі Facebook

У Кропивницькому поліцейські з допомогою волонтерів та громадськості встановили особу жінки, яка може бути причетною до отруєння собак. Нею виявилася 46-річна, непрацююча та не судима мешканка обласного центру.

Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі поліції Кіровоградщини.

Встановлено, що громадянка купувала лікарський препарат, який використовувала в якості отрути, в одній із аптек. Згодом додавала його до харчів, якими і «підгодовувала» безпритульних собак.

Історія отримала значний суспільний резонанс не лише серед захисників тварин, а й пересічних мешканців Кропивницького. Загибель чотирилапих, що час від часу траплялася у різних мікрорайонах міста, обурювала громадськість. Тож, отримавши звернення, працівники поліції провели низку заходів, аби встановити особу.

За цим фактом було розпочато кримінальні провадження за статтею 299 Кримінального кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами».

У рамках розслідування поліцейські перевірили аптечні заклади міста, де міг бути придбаний лікарський засіб, знайшли та опитали можливих свідків пригоди. До цієї роботи активно долучилися правозахисники та небайдужі містяни.

У результаті особу громадянки, яка може бути причетною до отруєння собак, встановлено.

Обставини пригоди та мотиви злочину з’ясовують поліцейські.


Нагадаємо, останнім часом у Кропивницькому почастішали випадки масового отруєння безпритульних собак. За підрахунками зоозахисників, лише станом на початок червня у Кропивницькому отруїли близько 200 псів. Щоранку чи не в усіх районах люди знаходять нові трупи. Кажуть, догхантери ховають отруту в ковбасі та хлібі – від неї гинуть і домашні улюбленці.

Так, 18 червня, у центрі Кропивницького знайшли п’ять трупів собак. Ще одна билася в судомах – її не встигли врятувати. 22 та 26 червня це повторилося знову – отруїли тварин у центрі міста та на Новомиколаївці. У подальші дні собак труїли на вул. Попова і біля “старого” автовокзалу.

Загалом, отруєння ставалися фактично у всіх районах Кропивницького. Нелюди підкладають у їжу протитуберкульозний препарат від якого собаки помирають у страшенних муках.

Поліція вже зареєструвала 5 кримінальних проваджень щодо отруєння безпритульних тварин. А міський голова Кропивницького Андрій Райкович  доручив управлінню охорони здоров’я невідкладно звернутися до керівників аптечних закладів у місті і попередити їх про можливість використання певних медичних препаратів для знищення тварин, закликати їх посилити увагу, щоб ускладнити злочинцям доступ до отрути.

Згодом кропивницькі зоозахисники з організацій “Бім” та “Щасливий пес” оголосили грошову винагороду за затримання на гарячому нелюдів, які масово труять собак. Наразі сума винагороди становить 8,5 тис. грн, але вона постійно збільшується, адже небайдужі кропивничани постійно додають власні кошти у надії, що хоч грошова винагорода допоможе зловити отруювачів собак.

На своїх сторінках у соцмережі Facebook волонтери поширюють інформацію про те, як можна врятувати тварину, якщо вона з’їла отруту.

Сторінку зоозахисної організації “БІМ” у соцмережі Facebook шукайте за посиланням.

Сторінку ГО “Щасливий Пес” у соцмережі Facebook шукайте за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар