Відрізані голови і здерта шкіра: поліція розслідуватиме жорстоке вбивство собак на Полтавській

© Катерина Дорош у соцмережі Facebook

Учора, 8 липня, на вулиці Полтавській у Кропивницькому знайшли тіла цуценят зі здертою шкірою та відрізаними головами. На місце злочину викликали слідчих.

Про це на сторінці зоозахисної ГО “БІМ” у Facebook написала голова організації Катерина Дорош, повідомляє Перша електронна газета.

За її словами, моторошну знахідку першими побачили діти. У кручі біля Полтавського ринку вони знайшли дві відрізані голови цуценят.

“Я думала, що бачила багато за час своєї волонтерської діяльності, але цей жах запам’ятаю надовго, – говорить Катерина Дорош, яка приїхала на місце події. – Дівчинка, яка бачила те жахіття, була настільки шокована, що не пам’ятала, де знайшла голови. Згодом знайшли ще два трупи. Вони були без голів, шкіри на спині та животі також не було”.

За словами місцевої мешканки, яка підгодовувала тварин, загалом цуценят було шестеро. Наразі невідомо, де знаходяться інші собачата.

Волонтери та небайдужі громадяни сподіваються, що садистів якнайшвидше знайдуть, аби не дозволити їм і далі вбивати тварин.

У прес-службі ГУ НП у Кіровоградській області зазначили, що за фактом жорстокого поводження з тваринами розпочато кримінальне провадження. Інформацію внесли до  Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 299 ККУ.


Нагадаємо, останнім часом у Кропивницькому почастішали випадки масового отруєння безпритульних собак. За підрахунками зоозахисників, лише станом на початок червня у Кропивницькому отруїли близько 200 псів. Щоранку чи не в усіх районах люди знаходять нові трупи. Кажуть, догхантери ховають отруту в ковбасі та хлібі – від неї гинуть і домашні улюбленці.

Так, 18 червня, у центрі Кропивницького знайшли п’ять трупів собак. Ще одна билася в судомах – її не встигли врятувати. 22 та 26 червня це повторилося знову – отруїли тварин у центрі міста та на Новомиколаївці. У подальші дні собак труїли на вул. Попова і біля “старого” автовокзалу.

Загалом, отруєння ставалися фактично у всіх районах Кропивницького. Нелюди підкладають у їжу протитуберкульозний препарат від якого собаки помирають у страшенних муках.

Поліція вже зареєструвала 5 кримінальних проваджень щодо отруєння безпритульних тварин. А міський голова Кропивницького Андрій Райкович  доручив управлінню охорони здоров’я невідкладно звернутися до керівників аптечних закладів у місті і попередити їх про можливість використання певних медичних препаратів для знищення тварин, закликати їх посилити увагу, щоб ускладнити злочинцям доступ до отрути.

Згодом кропивницькі зоозахисники з організацій “Бім” та “Щасливий пес” оголосили грошову винагороду за затримання на гарячому нелюдів, які масово труять собак. Наразі сума винагороди становить 8,5 тис. грн, але вона постійно збільшується, адже небайдужі кропивничани постійно додають власні кошти у надії, що хоч грошова винагорода допоможе зловити отруювачів собак.

Пізніше у Кропивницькому поліцейські з допомогою волонтерів та громадськості встановили особу жінки, яка може бути причетною до отруєння собак. Нею виявилася 46-річна, непрацююча та не судима мешканка обласного центру.

На своїх сторінках у соцмережі Facebook волонтери поширюють інформацію про те, як можна врятувати тварину, якщо вона з’їла отруту.

Сторінку зоозахисної організації “БІМ” у соцмережі Facebook шукайте за посиланням.

Сторінку ГО “Щасливий Пес” у соцмережі Facebook шукайте за посиланням.


 Злата Нянько для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар