Нардепи з Кіровоградщини не подали майнові декларації добровільно

© texty.org.ua

Лише 53 народні депутати України добровільно подали майнові декларації за 2021 рік, а за 2022 — 38. Серед них немає жодного з представників Кіровоградщини.

Такі дані Рух ЧЕСНО отримав від НАЗК наприкінці вересня, передає Перша електронна газета.

Наразі наш регіон у Верховній Раді представляють:

  • Юрій Кузбит (“Слуга народу”),
  • Олег Воронько (колишній “Слуга народу”, нині позафракційний),
  • Олесь Довгий (позафракційний),
  • Олександр Дануца (“Слуга народу”),
  • Ігоря Мурдія (“Слуга народу”),
  • Богдан Торохтій (виключений з фракції “Слуга народу”),
  • Олег Тарасов (“Слуга народу”).

05

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9534 із пропозиціями президента Володимира Зеленського після ветування, який передбачає відкриття декларацій. Реєстр е-декларацій відкриють через 60 днів після набуття чинності законом, оскільки є спецкатегорії декларантів — військові, полонені, люди, які перебувають на окупованих територіях або постійно працюють на території ведення бойових дій, декларації яких уже наявні в системі, але їх необхідно вилучити з публічного доступу для гарантування безпеки таких осіб.

За ухваленим законом, декларанти зобов’язані подати декларації до 31 січня 2024 року за попередні роки та до 31 березня 2024-го за поточний рік.

Водночас ухвалений законопроєкт має низку сумнівних правок, зокрема дозвіл не вказувати у деклараціях орендовану нерухомість до 75 м², якщо витрати на неї компенсуються, а також НАЗК не перевірятиме інформацію з декларацій, яка вже була перевірена раніше і в якій не було виявлено порушень.

Крім того, Верховна Рада не підтримала вимогу про декларування позаштатних радників Офісу президента та уповноважених президента.

Нагадаємо, нардепа з Кіровоградщини Богдана Торохтія виключили з фракції “Слуга народу”.

Читайте також: Хто відповідатиме за свободу слова в Україні і чим він відомий на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар