Нардепа з Кіровоградщини Богдана Торохтія виключили з фракції “Слуга народу”

Народного депутат від Кіровоградщини Богдана Торохтія виключили з фракції “Слуга народу”. Тепер він офіційно став позафракційним.

Як повідомляє Перша електронна газета, журналісти Bihus.Info зафіксували, як Богдан Торохтій купує елітні авто і відпочиває на морі за кордоном під час воєнного стану.

Так після повномасштабного вторгнення родина Торохтія встигла змінити три автомобілі, усі вони купувались на ім’я його дружини Аліни Левченко.

Дружина — донька футбольного тренера Віталія Левченка, колишня помічниця нардепа Сергія Капліна та колишня радниця ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Так, у липні 2022-го вона стала власницею Mercedes-Benz G400 2020-го року випуску. Найнижча вартість такого позашляховика на вторинному ринку становить 158 800 дол.

У грудні 2022-го Левченко змінила Mercedes на новий Range Rover. Подібний коштує 185 000 дол.

У березні 2023-го року Range Rover “обміняли” на електромобіль Mercedes-Benz EQS 580 2022-го року. Новий такий можна знайти у продажу за 197 851 дол. Журналісти зафіксували, як цим автомобілем користується сам Торохтій.

23 квітня 2022-го року Богдан Торохтій намагався виїхати з країни через прикордонний пункт “Порубне”, що на межі з Румунією. Того разу прикордонники не випустили його з країни.

Журналістам вдалося ідентифікувати один з виїздів Торохтія за кордон завдяки публікаціям дружини нардепа у соцмережах. Торохтій з Левченко перебували в Болгарії на узбережжі Чорного моря у серпні 2022 р.

У коментарі журналістам депутат підтвердив, що виїжджав за кордон після повномасштабного вторгнення у сімейних справах. У випадку з перебуванням у Болгарії, Торохтій відповів, що не пам’ятає, чи виїжджав він туди у серпні 2022-го, як і ймовірну мету перебування там. Попросив надіслати йому текстово питання і дати час на підготовку відповіді.

Ці розслідування привернули увагу громадськості і керівництва “Слуг”. Врешті, реагуючи на обурення українців, голова фракції “Слуга народу” у ВРУ Давид Арахамія ініціював виключення нардепа Богдана Торохтія з фракції. Рішення прийняли сьогодні, 10 серпня.

При цьому Торохтій відмовився складати мандат та заявив, що продовжить працювати у Верховній Раді.

“Я не буду складати мандат, мене обрали люди, я продовжу працювати на захист України”, – таке повідомлення з’явилося на його сторінці у соцмережі.

Довідково:

Богдан Григорович Торохтій (нар. 9 червня 1984, м.Кропивницький)

2007—2008 — ТОВ «Арт-Вега», юрист

2008—2009 — Управління державної служби Головного управління державної служби України (від 18 липня 2011 року — Національне агентство України з питань державної служби) в Кіровоградській області, юрисконсульт. При вступі на конкурсі набрав максимальний результат серед учасників.

2009—2010 — Управління державної служби Головного управління державної служби України (від 18 липня 2011 року — Національне агентство України з питань державної служби) в Кіровоградській області, завідувач сектору реалізації державної політики в сфері державної служби та місцевого самоврядування

2011—2011 — ТОВ «ДПЗКУ-МТС», менеджер з питань регіонального розвитку

2012—2012 — Державна інспекція сільського господарства України в Кіровоградській області, провідний юрисконсульт

2012—2015 — Державна інспекція сільського господарства України в Кіровоградській області, завідувач юридичним сектором

2017—2019 — Філія ПАТ «Державної продовольчо-зернової корпорація України»[5] «Одеський зерновий термінал», юрисконсульт

З 08.2019 — Верховна Рада України, народний депутат України. Член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
Поширити:

Залишити коментар:

коментар