Хто відповідатиме за свободу слова в Україні і чим він відомий на Кіровоградщині

© УНІАН

Народний депутат від “Слуги народу” Євгеній Брагар очолив Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова. Мешканці Кіровоградщини дізналися про нього після того, як той в телеефірі недолуго пожартував над матеріальним становищем пенсіонерки з Аджамки.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Киянин Євгеній Брагар потрапив до Верховної Ради за результатами виборів влітку 2019 року. Його політична діяльність мало відома громадськості, проте всеукраїнські ЗМІ не раз публікували інформацію про скандали, у яких фігурувало прізвище депутата.

Так 24 вересня 2019 року в ефірі телеканалу «Рада» Брагар заявив, що Україні не варто фінансувати український кінематограф патріотичного спрямовування, а варто фінансувати лише кінопродукцію, яка може окупитись, тоді ж він заявив, що не вважає Росію ворогом.

У січні 2020 року потрапив у скандал із «захистом прав російськомовних» і пропозицією «продавати породистих собак для сплати комунальних платежів».

Остання, зокрема, стосувалася пенсіонерки з Аджамки Любові Колючої. В ефірі телеканалу «112 Україна» бабуся поскаржилася депутату, що не може заплатити за компослуги через низьку пенсію і високі тарифи. На це Брагар порадив їй продати собаку, щоб сплатити за газ. І наголосив: якщо собака елітної породи, то продати його можна в будь-який момент.

24

Ображена пенсіонерка у відповідь порадила нардепу продати мозок. Після скандалу Брагар передзвонив жінці з вибаченнями, а сільській голові обіцяв особисто приїхати на зустріч з місцевими жителями. Зустріч мала відбутися 8 лютого 2020-го в місцевому Будинку культури. Про запланований візит повідомляла сільська голова Тетяна Зайцева. Люди чекали на нардепа, але він не приїхав і на телефонні дзвінки не відповідав.

4 липня 2021 року поліція зупинила авто Брагара через непідсвічений номером. Під час спілкування, патрульні запідозрили нардепа в керуванні у стані наркотичного сп’яніння і запропонували пройти медобстеження. Патрульних та їхніх керівників відсторонили від посад на час розслідування, а згодом голова НПУ Ігор Клименко заявив, що бодікамери поліцейських під час інциденту не працювали, запису спілкування з нардепом немає, а результати експертизи не підтвердили вживання наркотиків.

Також Євгеній Брагар був одним з депутатів, які подали до ВРУ законопроєкт про скасування штрафи за відмову надавати послуги українською мовою.

При цьому у Верховній Раді Євгеній Брагар обіймав посаду заступника голови Комітету з питань свободи слова, а нині виконує обов’язки голови комітету.

Донедавна за свободу слова в Україні відповідав нардеп Нестор Шуфрич, який був членом “Партії регіонів” та “Опозиційного блоку”, голосував за «Закони про диктатуру» у січні 2014-го.

Днями СБУ спільно з ДБР та Офісом Генпрокурора зібрали докази про антиукраїнську діяльність й оголосили йому підозру у державній зраді (ст. 111 Кримінального кодексу України).

photo-5199703231100474096-y

Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича – агента фсб, який координував російську агентуру в Україні.

Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював тези кремля про «один народ» і намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві.

Під час обшуків у Шуфрича знайшли документ, датований липнем 2014 року, зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей, підписані самим Шуфричем і Віктором Медведчуком.

photo-5199703231100474059-y

200c7173-1dcb-4092-9dda-6bfa188f46e4

020e3adc-db15-433c-9603-05e921a65e31

Читайте такожНардепа з Кіровоградщини Богдана Торохтія виключили з фракції “Слуга народу”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар