У Кропивницькому провели навчання кандидатів у прийомні батьки

У Кропивницькому відбулося 4-денне навчання кандидатів у прийомні батьки, опікуни, батьки-вихователі, піклувальники та усиновлювачі з Кіровоградської області. Саме вони опікуватимуться дітьми сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією БФ “Безпечне майбутнє”.

У тренінгу взяли участь 24 майбутні усиновлювачі, батьки-вихователі та опікуни. Програма передбачала проведення рольових ігор, дискусій, мозкових штурмів.

Його учасники вивчали особливості виховання дітей, які зростають без біологічних батьків, заглибились в особливості поведінки дітей із психологічною травмою, відпрацювали навички, що є обов’язковими для створення прийомної родини. Виховання таких діток потребує врахування різних особливостей.

Потенційні прийомні батьки переконались у доцільності налагодження стосунків з біологічними родичами дитини, яка залишилася без батьківського піклування, розглянули шляхи вивчення та збору інформації про життєву історію дитини, ідентифікації власних емоційних проявів та емоцій дитини.

Заняття проводилися фахівцями обласного центру соціальних служб у межах кроссекторального проєкту, що реалізується Благодійним фондом “Безпечне майбутнє” за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (UNICEF Ukraine) та уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

1-2

1-1

1-4

1-3

1-6

1-7

1-5

Читайте також: Будинок для дітей-сиріт відкрили на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар