Юрій Дрозд представив тимчасового керівника Театру корифеїв

Виконувачем обов’язків директора-художнього керівника Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького призначили Євгена Лавренчука. Відповідне розпорядження підписав голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кіровоградської обласної ради.

«Покласти виконання обов’язків директора-художнього керівника КЗ «Кіровоградський академічний обласний український драматичний театр ім. М.Л. Кропивницького» на Лавренчука Євгена Вікторовича – режисера-постановника КЗ «Кіровоградський академічний обласний український драматичний театр ім. М.Л. Кропивницького» з 22 березня 2024 року по 14 травня 2024 року включно», – йдеться у тексті розпорядження.

Підстава – ухвала слідчого судді про відсторонення від посади директора-художнього керівника Театру Корифеїв Сергія Корнієнка з 15 березня до 14 травня 2024 року включно, в межах строку досудового розслідування.

Довідково:

Євген Лавренчук – український театральний режисер, продюсер та менеджер. Заслужений артист України (2021 р), лауреат Державної премії ім. Л. Курбаса, заслужений діяч культури Польщі (2013 р.), старший викладач Харківського національного університету мистецтв ім. І. Котляревського.

Як пише “Радіо Свобода”, Лавренчук навчався у Москві з 2003 року на театральному курсі Романа Віктюка у Державному російському інституті мистецтва, а через рік створив «Польський театр у Москві», яким керував до 2014 року.

У 2013 році Євген Лавренчук захищав честь і гідність у суді в місті Томськ у Росії. Тоді російська місцева влада звинуватила режисера в пропаганді гомосексуалізму серед дітей. Скандал виник ще у 2011 році, коли Євген Лавренчук поставив вистави «Дракон» і «Анна Кареніна» у Театрі юного глядача в Томську.

У 2014 році митець повернувся в Україну. А у липні 2020 року російський суд звинуватив Євгена Лавренчука  у фінансових зловживаннях у Росії. Тоді він працював на посаді художнього керівника «Польського театру в Москві».

З 2018 до 2021 року був головним режисером Одеського національного театру опери і балету. Його постановка La Traviata отримала державну премію імені Леся Курбаса. Однак у березні 2021 року Одеська опера розірвала з режисером контракт, як було сказано, через конфлікт із працівниками і неналежну роботу.

У 2020 рoці Український культурний фoнд (УКФ) подав судовий позов дo благoдійнoї oрганізації Євгена Лавренчука “Благoдійний фoнд Oдеськoї націoнальнoї oпери” з вимогою пoвернути близькo 700 тисяч гривень за нездійснену реалізацію прoєкту “Український інклюзивний хoр та oркестр”. У результаті сторони позову уклали угоду про пoступoве пoвернення грoшей.

У 2021 рoці президент Вoлoдимир Зеленський нагoрoдив Євгена Лавренчука званням “Заслужений артист України”.

Нагадаємо, директора Театру корифеїв взяли на хабарі (ФОТО)

Читайте також: суд обрав запобіжний захід затриманому на хабарі директору Театру корифеїв

Поширити:

Залишити коментар:

коментар