У Кропивницькому створять перший фундуковий сад

Ілюстративне фото

В рамках урядової програми “Сади і теплиці” кропивничанин виграв грант на створення саду. За грантові гроші він висадить фундуковий сад.

Про це під час брифінгу розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку ОВА Валерія Фурманова, інформує Перша електронна газета.

Документи на грант “Сади і теплиці”  аграрії можуть подавати через додаток “Дія”. Розгляд та погодження заявки відбувається протягом 10 днів, а перші кошти приходять на рахунок переможцям гранту протягом двох місяців.

“У рамках  урядової програми проводять два вида грантів, окремо на сади і окремо на теплиці. Житель Кропивницького району виграв саме на сад.

Сума гранту залежить від культури, яку висаджуватиме його переможець та від того, скільки робочих місць він створить. До прикладу, на Рівненщині господарство виграло подібний грант на створення фундукового саду, отримало на це 3,99 мільйонів гривень. В цілому держава виділяє 250 тисяч гривень на 1 га саду “,- розповіла Валерія Фурманова.

Кропивницький сад  нині ще не закладений, його площа приблизно 8 га. На земельній ділянці проводять підготовчі роботи. 

“Однією з умов отримання гранту було те, що сад має бути лише новоствореним, тобто всі сади в рамках цього гранту створюються з нуля.

Саджанці для нього мають бути сертифікованими”, – додала посадовиця.

Плодоносний вік фундука наступає після чотирьох-п`яти років. 

Нагадаємо, ветерани можуть отримати гранти до 3 млн грн на власну справу

Читайте також: як посилання в інтернеті перетворилося на стрітфуд-кафе у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар