Стрілець-снайпер і командир: Кропивницький попрощався з двома загиблими воїнами

Сьогодні, 31 жовтня, у Кропивницькому провели у засвіти воїнів-захисників – солдата Ігоря Лабудіна та молодшого лейтенанта Андрія Ткачука, які загинули на Харківщині.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

57-річний стрілець-снайпер Ігор Лабудін загинув 22 січня під час виконання бойового завдання від розриву снаряда танкової гармати.

Ігор Лабудін народився у Сумах, але все життя прожив у Кропивницькому. До лав Збройних сил України став у липні 2022 року. На війні був стрільцем – снайпером.

4

Свій останній бій 45-річний командир взводу Андрій Ткачук прийняв 21 жовтня: відбиваючи чергову атаку ворога, його підрозділ потрапив під мінометний обстріл.

Андрій Ткачук народився у Кропивницькому, після закінчення ЗОШ №19 здобув вищу освіту в Центральноукраїнському національному технічному університеті. Усе своє свідоме життя присвятив служінню українському народу в лавах Збройних Сил. Пройшов шлях від солдата до командира взводу.

У 2014 році відразу з початком агресії росії проти України добровільно пішов захищати територіальну цілісність своєї країни. Після широкомасштабного вторгнення російських агресорів в Україну, брав участь у бойових діях з оборони Києва, де отримав поранення. Після відновлення продовжив боротьбу: звільняв Херсонщину, обороняв Бахмут.

“Андрій Ткачук був талановитим і грамотним командиром – вміло використовував набутий бойовий досвід у бойових діях та передавав його своїм підлеглим. Під час раптового мінометного обстрілу позицій командир отримав поранення несумісні з життям.
Сім’я втратила найріднішу людину, а Україна вірного сина і оборонця. Ми завжди пам’ятатимемо його очі і добру посмішку”,- розповідають бойові побратими Героя.

2

Панахиду за загиблими Воїнами відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Вічний спочинок Герої знайшли на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища.

1

Нагадаємо, Кропивницький провів у засвіти чотирьох загиблих воїнів (ФОТО)

Читайте також: захищав країну з 2014 року: Світловодська громада попрощалася з загиблим воїном

Поширити:

Залишити коментар:

коментар