Кропивницький провів у засвіти чотирьох загиблих воїнів (ФОТО)

Сьогодні, 17 жовтня, у Кропивницькому віддали шану Героям, які полягли захищаючи Україну від російських загарбників- Юрію Орєшкову, Сергію Бакаєву, Ігорю Шевченку та Владиславу Березі.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Юрій Орєшков народився 14 лютого 1975 року в Кропивницькому. Закінчив школу №1, в 1990 році вступив до професійного ліцею, де здобув кваліфікацію лицювальник–плиточник. Пройшов військову строкову службу в Севастополі. Працював на підприємстві «Кіровоградолія», потім займався ремонтами автомобілів.

Воювати пішов добровольцем у перші дні російського вторгнення, служив стрільцем-помічником гранатометника. Солдат Юрій Орєшков загинув 9 жовтня на Донеччині, поблизу села Оріхово-Василівка.

11

Сергій Бакаєв народився 24 січня 1988 року в Узбекистані. Згодом родина перебралася до села Перчунове Піщанобрідської територіальної громади Новоукраїнського району. Виховувався в багатодітній сім’ї. Після школи вступив до Київської філії аграрного університету при Піщанобрідському ліцеї.

Трудову діяльність розпочав в 2006 році трактористом в місцевому СВК, через рік був призваний до військ спеціального призначення, служив у Кропивницькому, підписав контракт. У 2010 році Сергій одружився, в листопаді того ж року в нього народився син Михайло. По закінченні контракту родина залишилася жити в обласному центрі.

У лютому 2023 року пішов захищати Україну. 9 жовтня молодший сержант, розвідник-оператор Сергій Бакаєв загинув в бою неподалік Макіївки Луганської області.  У воїна залишились дружина, неповнолітній син, мама, брат та сестри.

9

Ігор Шевченко народився 20 березня 1990 року в Кропивницькому. Після закінчення школи №35, здобув кваліфікацію правознавця в Центральноукраїнському державному педагогічному університеті. Працював у суді.

У грудні 2022 року добровільно вступив до лав Збройних Сил України, після спеціальної підготовки служив в десантно-штурмовому взводі. Нагороджений відзнаками «Золотий хрест», «За звитягу», відомчою нагородою «Завжди перший».
Командир відділення десантно-штурмового взводу Ігор Шевченко загинув 9 жовтня поблизу Кліщіївки Бахмутського району. У захисника залишились батьки, брат і дві доньки.

10

Владислав Береза народився 22 травня 2000 року в Кропивницькому. Після закінчення школи та вищого професійного училища №9, вирішив пов’язати життя з військовою службою в Національній гвардії України.
Із початком повномасштабного вторгнення російських агресорів разом з побратимами став на захист рідної землі, мав позивний “Боксер”.
11 жовтня поблизу села Урожайне Донецької області молоде життя стрільця патрульної роти стрілецького батальйону, солдата Владислава Берези обірвала куля російського снайпера. Вдома воїна не дочекалися мама, сестра та бабуся.

12

Попрощалися з Героями на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

5

6

7

8

Нагадаємо, захищав країну з 2014 року: Світловодська громада попрощалася з загиблим воїном

Читайте також:  мама загиблого воїна з Кіровоградщини передала воїнам авто

Поширити:

Залишити коментар:

коментар