У Кропивницькому незабаром реконструюють Алею почесних воїнських поховань

Заступник міського голови Олександр Вергун зустрівся з рідними загиблих та померлих військовослужбовців-кропивничан сьогодні, 26 жовтня, аби обговорити хід реконструкції секторів для почесних воїнських поховань на території Далекосхідного кладовища.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Як повідомив, Олександр Вергун, будівельники розпочнуть свої роботи, як тільки буде готова експертиза проекту меморіалу, підготовчі роботи можна буде виконувати навіть взимку.

А завдання для міської влади наразі спільно із рідними визначитися із макетом пам’ятників та обрати підприємство, що їх виготовлятиме. Щодо зовнішнього вигляду пам’ятників, то родичі військових його вже обрали методом голосування у спільному чаті. А щоб вибрати виробника пам’ятників, на наступну зустріч запросять кропивницьких підприємців, які працюють у сфері ритуальних послуг, під час якої предметніше поспілкуються щодо кошторису робіт, матеріалів, де їх замовлятимуть, щоб остаточно прийняти рішення.

Серед поточних питань, які також потребують реакції влади – випадки мародерства на могилах військових – крадуть поминальну атрибутику, нівечать портрети. Тому серед пропозицій — посилити патрулювання поліцейських біля кладовища і залучити до охорони міську дружину. Олександр Вергун взяв на контроль це питання. також було взято до уваги і прохання про заміну, там де є у цьому потреба, синьо-жовтих стягів біля могил військових.

2

Нагадаємо,  у Новомиргороді встановили стелу Пам`яті загиблих Героїв (ФОТО)

Читайте також: алею пам’яті загиблим захисникам облаштували в громаді на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар