Акція народного супротиву “Гроші на ЗСУ” відбудеться у Кропивницькому

Фото з мітингу в Києві

Мирна акція народного супротиву під назвою «Гроші на ЗСУ» відбудеться цієї суботи, 28 жовтня, з 10 до 11 год. на площі біля міської ради у Кропивницькому.

Про це Першій електронній газеті розповіла майбутня учасниця акції кропивничанка Ірина Симогулова.

У багатьох містах України подібні акції відбуваються давно. Приводом до них ставали рішення місцевих рад про виділення коштів на речі, далекі від війни і підтримки ЗСУ, як от оновлення облаштування парків, заміна тротуарної плитки, оновлення стадіонів, багатомільйонні ремонти доріг, недоцільні закупівлі для укриттів тощо.

У Кропивницькому перша акція протесту відбулася під час сесії міської ради, коли депутати виділяли майже 200 мільйонів гривень на капітальний ремонт і реконструкцію вулиці Героїв України у Кропивницькому. Тоді обурення місцят не зупинило їх від такого фінансового рішення.

Нині ж поодинокі акції  набули всеукраїнського масштабу.

“Ми бачимо все, що відбувається в Кропивницькому. Коли був розподіл коштів на ремонт дороги, люди виходили і протестували, бо ці гроші ншим хлопцям зараз потрібніші, ніж чиновникам.

Та цього разу ми виходимо не з протестом, не будеом мітингувати і палити шини. Це буде МИРНА акція. – наголошує ІринаСимогулова. –  Організаторка Ірина Юдаєва вчора поінформувала міську раду про наші плани зібрати людей на площі. Служба безпеки провела роз’яснення щодо дотримання безпеки під час масових зібрань.

Тож можета зробити плакат, прийти і сказати своє “НІ” владі, щоб не було, приміром, мільйонних доріг, а були гроші на ЗСУ”.

По всій Україні акція пройде саме  28 жовтня з 10 до 11 год. Організатори обрали вихідний день, бо люди матимуть більше вільного часу і зможуть долучитися.

“Також ми розуміємо, що якби це був будь-який інший день тижня, коли працівники міськради і депутати на роботі, до нас все-одно би ніхто не вийшов. Тому ми не підлаштовуємося під чиновників, а під людей. Акції плануємо влаштовувати щосуботи, доки нас не почують” – пояснює пані Ірина.

Громадська діячка відзначила, що всеукраїнські ЗМІ, зокрема телеканали мало уваги приділяють висвітленню протестних настроїв громад – про ці події більше пишуть самі ж люди в соцмережам, яким нині довіряють більше, ніж ЗМІ.

“Правда має звучати! І журналісти мають допомогти людям в цьому. Раніше я була проти будь-яких мітингів, боялася, що до війни з росією в нас додасться ще громадянська війна. Але зараз я стикаюся з тим, що люди забувають про війну. Думають, якщо у нас немає вибухів і не стріляють, то тут нема війни. – наголошує пані Ірина.

Тому не люди повинні збирати по копійці, а влада має правильно розподіляти кошти. До мене приходять пенсіонери, які не вміють користуватися картками, і приносять 100-200 гривень, щоб я доклала до збору на автівки чи інші потреби воїнів. А влада що? Оце й печально, що влада насправді нічого не хоче робити, не хоче по-справжньому допомагати, а прості люди приносять останні гроші.

Влада перестала допомагати. І це дуже погано. Треба нагадати їм, що війна триває і багато наших хлопців нині на фронті – і з Кропивницького, і з сіл. А Кіровоградщина взагалі друга по Україні за кількістю втрат. Не цінують життя хлопців…”

Читайте такожМама загиблого воїна з Кіровоградщини передала воїнам авто

Поширити:

Залишити коментар:

коментар