У Кропивницькому розпочнеться показ документальної стрічки “20 днів у Маріуполі”

З 7 вересня у Кропивницькому в кінотеатрі “Портал”  розпочнеться показ документальної стрічки “20 днів у Маріуполі” лауреата Пулітцерівської премії Мстислава Чернова.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на кінотеатр “Портал”.

20 днів у Маріуполі – документальний фільм українського військового кореспондента та письменника, відеографа АP Мстислава Чернова про осаду Маріуполя у лютому-березні 2022 року під час повномасштабного російського вторгнення.

Фільм зроблений Associated Press і Frontline у співпраці. Члени команди Associated Press стали останніми міжнародними журналістами в оточеному Маріуполі. Вони продовжили роботу в облозі та зафіксували кадри, які пізніше стали визначальними образами війни: смерті дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахи російських злочинів.

«Шок від жорстокості, з якою росіяни руйнували не лише будинки, а й долі безлічі маріупольців, журналісти пережили разом з усіма», –  йдеться у синопсисі фільму. На 21-й день після початку вторгнення їм вдалося виїхати через гуманітарний коридор.

Стрічка випущена у 2023 році. Прем’єра відбулася 21 січня 2023 року на найбільшому в США фестивалі незалежного кіно Sundance, де він потрапив до конкурсної програми «Світове документальне кіно» (Sundance Film Festival Grand Jury Prize for Best Documentary) і отримав Приз глядачів (Sundance World Cinema Audience Award: Documentary)

З 31 серпня по 3 вересня документальний фільм «20 днів у Маріуполі» зібрав бокс-офіс понад 531 000 грн. Його подивилися понад 4000 людей.

Квитки на перегляд стрічки у Кропивницькому за посиланням: http://online.portalcinema.com.ua/

Нагадаємо, гвіздок у труну малоросійства, або Чому нас вчить «Довбуш»

Читайте також: : якісне українське кіно можна дивитись онлайн. ТОП фільмів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар