Яким буде новий навчальний рік у школярів Кропивницького

В управлінні освіти Кропивницької міської ради розповіли про готовність навчальних закладів Кропивницького до початку навчального процесу та те, яким буде його формат.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

За інформацією управління освіти, з 1 вересня у заклади дошкільної освіти прийдуть понад сім тисяч вихованців, за парти у школах сядуть 25855 учнів. Форму навчання визначатиме керівництво кожного закладу з урахуванням побажання батьків, у межах розрахункової місткості споруд цивільного захисту, що можуть бути використані для укриття учасників освітнього процесу, за погодженням з обласною військовою адміністрацією.

“Заклади освіти провели усі необхідні підготовчі заходи для початку навчального процесу. Протягом місяця тривала перевірка їхньої готовності за участі представників Держпродспоживслужби, рятувальників, Нацполіції. З метою підвищення рівня обізнаності щодо ризиків, пов’язаних із поводженням з вибухонебезпечними предметами, та зведення до мінімуму людських жертв, працівники закладів освіти міста пройшли навчальний курс із мінної безпеки на освітній онлайн-платформі «Зрозуміло»”, – повідомили в управлінні освіти.

Всі будівлі закладів освіти повторно обстежили щодо можливості їх використання як найпростішого укриття.

Фахівці управління освіти, ДСНС та Держпродспоживслужби зробили висновки про можливість використання будівель, споруд чи приміщень для укриття населення як найпростішого укриття у 34 садочках та 32 школах. Загалом ще у сімох закладах освіти тривають ремонтні роботи.

Також у управлінні освіти зазначили, що всі об’єкти, які використовуються як найпростіші укриття, перебувають у задовільному санітарному та протипожежному стані. З метою створення безпечного освітнього середовища у закладах освіти використовуються 187 камер відеоспостереження. Всі заклади освіти мають тривожну кнопку виклику поліції охорони.

Діти пільгових категорій будуть забезпечені безплатним гарячим харчуванням. Чотиритижневе меню на осінній період уже погодила Держпродспоживслужба.

“До початку навчального року ще залишаються нагальні завдання, які потрібно вирішити. Зокрема, керівники закладів освіти мають прийняти остаточне рішення щодо формату навчання, відпрацювати з учителями та учнями процес евакуації до укриття. Для цього насамперед необхідно оновити маршрут евакуації, розмістити покажчики, оновити детальний план дій учителя та план дій для школярів, ознайомити з ним дітей та їхніх батьків, а також провести кілька тренувань. Крім того, важливо організувати психологічний супровід освітнього процесу та подбати про організацію виховної роботи”, – зазначили фахівці управління освіти.

Нагадаємо, на Кіровоградщині понад 800 закладів освіти забезпеченні укриттями

Читайте також: Українці в Норвегії: Віта Атаманчук про роботу в школі, громадську діяльність і політику

Поширити:

Залишити коментар:

коментар