У Кропивницькому провели в останню путь трьох загиблих захисників

Вчора, 22 серпня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища вічний спочинок знайшли солдат Віталій Головатий, сержант Олександр Гончаров і матрос Олексій Лабутін.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Віталій Головатий народився у селі Лиса Гора на Миколаївщині. Дуже рано залишився круглим сиротою, виховувався та отримав базову середню освіту у Піщанобрідській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті. В 2022 році закінчив у Кропивницькому Центральноукраїнський професійний будівельний ліцей. У лютому 2023 року уклав контракт із ЗСУ.

19-річний розвідник-навідник загинув 15 серпня 2023 року неподалік Мар’їнки Донецької області.

“Колектив і мешканці нашого закладу були вражені страшною звісткою про загибель Віталія Головатого. Він прожив у нас лише півроку, але за цей час ми зрозуміли, яка він чудова людина. Дуже надійний, позитивний, веселий, справжній патріот, цілеспрямовано хотів іти захищати Україну. На війну ми проводжали його всім гуртожитком, бажали повернутися живим і здоровим… Він прожив недовге й непросте життя. Зростав сиротою, але не зламався. Його вбили росіяни. Я хотів би, аби пам’ять Віталія, пам’ять всіх загиблих Героїв ми зараз вшанували хвилиною мовчання”, – сказав соціальний педагог Кропивницького міського соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Олексій Суржиков.

Олександр Гончаров народився 15 вересня 1997 року в селі Темирівка Гуляйпільського району Запорізької області. Після закінчення школи здобув спеціальність фармація в Бердянському медичному фаховому коледжі, потім було навчання у вузі, служба за контрактом в ЗСУ, пройшов шлях від розвідника до заступника командира групи.

Сержант Олександр Гончаров загинув в бою 14 серпня неподалік Роботиного Пологівського району Запорізької області.

Без сина залишилися батьки, брат втратив брата.

Олексій Лабутін родом із села Овсяниківка Катеринівської громади Кропивницького району. Народився 12 вересня 1984 року, навчався в Івано-Благодатненській школі. На війні побував ще у 2014 році, був контрактником. В перші дні повномасштабного вторгнення мобілізувався до лав Збройних сил України. Служив кулеметником взводу снайперів. Бив ворога у Мар’їнці, Волновасі, Вугледарі, звільняв Херсонщину.

Олексій Лабутін мав позивний “Мажор”. Він героїчно загинув 12 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Урожайного Волноваського району Донецької області. Завдяки бригаді, у складі якої бився Олексій, цей населений пункт було звільнено. До свого 39-річчя не дожив рівно місяць. У нього залишилися дружина, 13-річний син Іван, батько, матір, сестра.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

Нагадаємо, на війні загинув 43-річний захисник з Кіровоградщини

Читайте також: у Кропивницькому попрощалися із захисником, який воював в Іраці та ЗСУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар