Житловий комплекс «А+Я» дорівнює якість і комфорт

Мабуть, Кропивницький – один із обласних центрів, де з’явилося найменше новобудов за часів незалежності України. Тому поява на мапі міста нового житлового комплексу викликала неабиякий інтерес з боку тих, хто має бажання (і головне – гроші!) придбати нове житло. В рамках престуру, організованого будівельною компанією Kadium Development, кропивницькі журналісти змогли на власні очі побачити квартири мрії, оцінити нові технології будівництва, а також розпитати у забудовників, з якими труднощами вони стикаються в сучасних реаліях та чому так повільно розбудовується наше місто.

Комплекс складається з двох будинків «А» і «Я», спроектованих ярусами на 16-13 та 14-10 поверхів. Підготовлені шоуруми, де можна подивитися, як виглядатимуть квартири з ремонтом різного типу планування, дійсно вразили медійників, що звикли до типових кропивницьких квартир в багатоповерхівках. Великі панорамні вікна відкривають неймовірні краєвиди на місто, розумне планування простору, затишок і комфорт – і все це збудовано за новими сучасними технологіями, що відповідають європейським стандартам.

«Ми бережемо свою репутацію і на безпеці не економимо. Для нашої компанії пріоритетом завжди є якість», – розповідає генеральний директор компанії Kadium Development Сергій Сукач.

image

Довідка. Будівельна компанія Kadium Development офіційно зареєстрована в 2016 році з метою будівництва житлових і нежитлових будівель. Регіон діяльності компанії – місто Кропивницький. Відомо, що зараз забудовник працює над будівництвом житлового комплексу «А+Я». Також на рахунку компанії – побудована і введена в експлуатацію у 2018 році новобудова White Tower по вул. Чорновола,4, у 2020 році – ЖК 3V Volkova (вул. Волкова,3в).

«Ми будівельна корпорація повного циклу. Не кожний забудовник може похвалитися тим, що підтримує зв’язок з мешканцями новобудов після введення їх в експлуатацію. Власна управляюча компанія «Кадіум Сервіс» слідкуватиме за технічним станом будівля, благоустроєм території, озелененням, вирішенням всіх поточних проблем мешканців, – розповідає Сергій про переваги житла в ЖК «А+Я». – Консьєржки, системи відеоспостереження 24/7, безпечна прибудинкова територія, сучасні під’їзди та приміщення загального користування, зручні парковки для авто – все до послуг містян, які вирішать оселитися в нашому будинку».

4

Дар’я Новрузова, керівник відділу продажів та маркетингу, додала, клас квартир в комплексі – комфорт-плюс, розрахований на середнього покупця. Ціна за метр квадратний – 814 доларів. Найменша однокімнатна квартира-студія – майже 30 квадратних метрів, найбільша трикімнатна – більше 70 квадратів. Крім того, покупцям пропонують зручне безвідсоткове кредитування: 50 відсотків – перший внесок, залишок розбивається рівними частинами до введення будинків в експлуатацію. Якщо це будинок «Я», то 16 місяців, до грудня 24 року, якщо будинок «А» –до червня 24 року. При стовідсотковій оплаті покупці отримують знижку. Наприклад, найдешевша однокімнатна квартира коштуватиме 22 440 у.о.

image

«У цілому продажі тривають дуже інтенсивно. У будинку «А» залишилося всього 7 квартир, у будинку «Я», продажі в якому ми розпочали нещодавно на прохання покупців, – 39. Люди втомилися від вторинного ринку житла. Тим більше в нас повний пакет послуг – консультуємо на всіх етапах продажу. Розказуємо, як будинок вводитиметься в експлуатацію, оформлюємо технічні паспорти, акти прийому-передачі, вирішуємо юридичні питання, тобто людина розуміє, що її очікує в майбутньому, – каже пані Дар’я. – Цей попит, вважаю, зумовлений багатьма чинниками. Найперше, кропітка робота проєктантів, планування квартири вам має сподобатися. Вдале розташування будинку – паркова зона, неподалік набережна Інгулу, зручна транспортна розв’язка – підійде більшості клієнтів. Ну і третій чинник – підрядник, який швидко будує, динаміка будівництва найкраще працює, бо клієнт бачить на власні очі, як росте будинок, а значить, все добре, можна інвестувати. І на завершення –управляюча компанія. Ми не про побудувати і віддати, ми про завершений цикл. Можемо показати, як живуть наші будинки, наскільки це класно, комфортно. Це найкраща реклама».

5

На запитання журналістів про наявність в комплексі укриття Сергій Сукач відверто відповів: «Місця, яке за всіма нормами можна назвати укриттям, у нас немає, але тут достатньо комфортно і безпечно в підвальному приміщенні, яке буде облаштоване для перебування під час повітряних тривог. Проєкт будинку готували ще до війни, тому таких вимог тоді не було».

Чи комфортно будівельний бізнес почувається в Кропивницькому?

«З точки зору витрат, то наше місто програє іншим регіонам, тому що тут майже відсутні великі постачальники будівельних матеріалів. Все, що можна місцевого використати, намагаємося залучити до роботи. Проте більшість матеріалів доводиться везти з Київщини, а це додаткові транспортні затрати. Будувати тут дорожче, а продаж дешевше. Мабуть, тому місцевий бізнес не поспішає інвестувати у будівництво. Для порівняння місто Тернопіль. В них – 150 будівництв, у нас – 5. У Сумах – 40, У Полтаві – 60-70. Вважаю, якщо місто буде розвиватися, то і будівництво ростиме. А якщо люди купуватимуть житло – забудовники з’являться», – підсумував пан Сергій.

З приводу амбітних планів на майбутнє Сергій Сукач розповів про будівництво комплексу «Park House» по вулиці Яновського.

«Ми знаходимося на завершальному етапі отримання дозвільних документів. Це будуть 5-поверхові комфортні преміум-класу будинки в парковій зоні. Підземний паркінг, облаштовані майданчики, закрита територія під постійною охороною. Тут буде максимально комфортно, затишно та безпечно. Принципово новий сучасний простір для життя містян».

8

У підсумку хочеться сказати, що у такий складний час важливо підтримувати економіку, створювати робочі місця та відбудовувати нашу країну. І дуже тішить, що існують компанії, які попри усі ризики, військовий стан, продовжують працювати і виконувати свої зобов’язання перед інвесторами, будувати та вводити в експлуатацію будинки.

Адреса ЖК «А+Я»: м. Кропивницький, вул. Андріївська, 2А.

Відділ продажу працює: пн-пт – 9:00-19:00; сб, нд – 10:00-17:00.

Телефон для довідок: 0992847777.

6

7

Нагадаємо, використання сучасних матеріалів у новобудовах

Читайте також: смарт-бункер на кількох господарів: нюанси інвестування

Поширити:

Залишити коментар:

коментар