Кіровоградщині у 2023 році на відновлення інфраструктури потрібно було 329 млн грн

© Cedos

Кіровоградщина на 22-му місці з-поміж областей України за обсягами угод, укладеними у 2023 році з метою відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської військової агресії.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ГО «Антикорупційний штаб».

Служби відновлення інфраструктури наразі є в кожній з областей України. Вони укладають угоди, здійснюють закупівлі на ремонт інфраструктури і контролюють роботу. Деякі угоди укладають не на один рік і суми, нині оприлюднені можуть змінюватись протягом строку виконання робіт.

Згідно з даними щодо обсягів укладених угод, Кіровоградщина для відновлення інфраструктури у 2023 році потребувала майже 329 мільйонів гривень. Нижчі фінансові “запити” лише у Хмельницької (157,5 млн) і Луганської (13 тисяч гривень) областей.

Найбільше коштів на відновлення, згідно з укладеними у 2023 році угодами, потребують області:

  • Дніпропетровська – 13 мільярдів гривень,
  • Львівська – понад 10 мільярдів
  • Харківська – майже 9 мільярдів.

1

«Трійка областей, де сума угод найбільша, цілком логічна: Дніпропетровщина і Харківщина перебувають під щільним обстрілом росіян, а Львівщина, яку можна назвати тиловою, продовжує утримувати свою інфраструктуру в належному стані, – коментує голова Правління ГО «Антикорупційний штаб» Сергій Миткалик.

Так само недалеко від трійки Миколаївська та Запорізька області: тут також чимало знищеної або пошкодженої росіянами інфраструктури, яку варто відновлювати, адже це переважно критична інфраструктура.

Значно менше контрактів на відновлення уклали в Херсонській області, але там щільні обстріли росіян тривають і досі, а частина області досі окупована, тому витрачати кошти на відновлення немає сенсу».

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар