Новий завод на Кіровоградщині забезпечить 750 робочих місць

Ілюстративне фото

Інвестиційна компанія BGV Group Management у 2024 році планує розпочати будівництво заводу з виробництва графітового концентрату і сферичного граніту на базі Балахівського родовища в Кіровоградській області.

Про це під час брифінгу розповів перший заступник голови Кіровоградської ОВА Павло Конопко, інформує Перша електронна газета.

Обговорили інвестиції в умовах війни та нові інвестиційні проєкти, які планують реалізувати в області. Мова йшла про розвиток Балахівського родовища графітових руд на території Петрівської територіальної громади та створення сучасного виробничого комплексу, що дасть роботу і європейські зарплати 750 працівникам.

Компанія застосовує лише сучасні екологічно чисті технології для захисту навколишнього середовища. Інвестори беруть на себе соціальні зобов’язання по побудові інфраструктурних об’єктів.

«Щодо Балахівського проєкту команда BGV наразі виконує другий етап пілотних випробувань збагачувальної фабрики та завершує проєкт виробничого комплексу і дослідно-промислові випробування графіту. Наступного року компанія планує розпочати будівництво одного з найбільших виробничих комплексів у Європі, – розповів Павло Олексійович. – За даними компанії, потенційна потужність підприємства становитиме 50 000 тонн графітового концентрату на рік і 19 000 тонн сферичного графіту для літій-іонних батарей. У компанії очікують, що такий обсяг зможе покрити значну частину потреб ринку Європейського Союзу».

На сьогодні графіт для батарей виробляють лише в трьох країнах – Китаї, Південній Кореї, Японії. А основні виробничі потужності знаходяться в Європі, тому балахівський граніт є важливим джерелом даної продукції для ЄС. Україна має всі шанси стати потужним конкурентоздатним партнером у виробництві акумуляторів.

Нагадаємо, в Олександрійському районі планують збудувати графітовий завод.

Читайте такожДепутати лобіюють збереження шахт і будівництво заводу ядерного палива на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар