В Олександрійському районі планують збудувати графітовий завод

Інвесткомпанія BGV Group Management у 2024 році планує розпочати будівництво заводу з виробництва графітового концентрату і сферичного граніту на базі Балахівського родовища в Кіровоградській області.

Про це повідомляє компанія у пресрелізі, інформує Перша електронна газета.

Команда BGV наразі виконує 2-й етап пілотних випробовувань збагачувальної фабрики та завершує проєкт виробничого комплексу й дослідно-промислові випробування графіту. Пілотні випробовування, виконані профільним європейським дослідним центром ANZAPLAN, підтвердили високу якість продукції: продуктивність зразків сферичного графіту підприємств BGV для літій-іонних акумуляторів є вищою за середньоринкові показники та за певними характеристиками є близькими до теоретичного максимуму.

«У наступному 2024 році компанія вже планує розпочати будівництво одного з найбільших виробничих комплексів у Європі, потенційна потужність якого становитиме 50 тис. тонн якісного графітового концентрату в рік та 19 тис. тонн сферичного графіту для літій-іонних батарей. Це, зазначають експерти компанії, покриє значну частину потреб ринку ЄС», – йдеться в релізі.

Нагадаємо, «Велта» планує збудувати завод у США.

Читайте також:

Чи здорожчає пальне? Верховна Рада планує повернути скасований акциз

Поширити:

Залишити коментар:

коментар