Група Креатив розпочала поставки соєвого шроту до Туреччини та Грузії

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Група Креатив, провідна українська агропромислова компанія, один із найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, з січня 2015 року першою серед українських компаній-експортерів здійснила поставки соєвого шроту на ринки Туреччини та Грузії. 

Загалом Група відвантажила 3,5 тис. тонн продукції (2 і 1,5 тис. т відповідно в кожну країну) та протягом 2015 року планує збільшити обсяги експорту до 8 тис. т соєвої продукції на місяць (5 і 3 тис. т відповідно).

Якщо раніше Група Креатив у сфері збуту соєвого шроту працювала переважно на внутрішньому ринку та постачала продукцію великим українським бройлерним птахофабрикам, комбікормовим підприємствам та свинокомплексам, то вихід на ринки Туреччини та Грузії відкриває для компанії глобальний ринок збуту. Так, Туреччина є одним із найбільших споживачів соєвого шроту у світі, а Грузія має гарну портову інфраструктуру, що надасть можливість у подальшому транспортувати соєвий шрот до країн Азії.

«Ми незмінно дотримуємося стратегії розширення експортних ринків, при цьому максимально завантажуючи виробничі потужності і виробляючи продукцію у відповідності до високих стандартів якості. З нашого соєвого заводу виходить виключно високопротеїновий шрот, що дозволяє налагодити продажі у перспективному Чорноморському басейні та ефективно конкурувати на світовому ринку, – зазначив Максим Березкін, голова Наглядової ради Групи Креатив. – Ми вже експортуємо близько 70% соєвого шроту, виготовленого Групою. Окрiм Чорноморського басейну, продукцiя Групи постачається на ринки Білорусі, Молдови, Індії та Китаю».

На початковому етапі компанія експортуватиме соєвий шрот до Туреччини та Грузії на умовах FOB – до порту відправлення. У майбутньому планується також здійснювати прямі поставки на умовах CIF, доставляючи товар в країну покупця до порту призначення.

Група Креатив сьогодні входить до числа лідерів серед переробників сої та виробників соєвого шроту в Україні. У 2013 році компанія істотно наростила свої потужності з переробки соєвих бобів – до 270 тис. тонн на рік, що є найбільшими в Україні. Середньорічні обсяги виробництва соєвого шроту складають близько 120 тис. тонн (за результатами 2013 року).

Про Групу Креатив:

Група Креатив – провідна українська інтегрована агропромислова компанія, один із найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом соняшникової олії і шроту, жирів та маргаринів, соєвої олії і шроту, біопаливних пелет, а також сільським господарством – рослинництвом та тваринництвом. На українському ринку Група є одним із лідерів у виробництві жирів та маргаринів (із часткою ринку 25%), входить до ТОП-3 українських переробників насіння соняшнику за встановленими потужностями, а також є однією з провідних компаній із переробки сої (із часткою ринку близько 24% за встановленими потужностями). Виробничі потужності Групи Креатив зосереджені в Кіровоградській області та представлені 9 заводами. Також Група має 8 елеваторних комплексів у Кіровоградській, Миколаївській, Київські та Дніпропетровській областях, рослинницькі господарства та тваринницький комплекс. Детальніше про компанію: http://www.creativegroup.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар