Довідки на пільгове харчування для дітей учасників АТО: самодурство чи необхідність?

Щомісячна паперова тяганина замучила вже не одну родину військовослужбовців, які регулярно їздять у зону проведення АТО, але не мають посвідчення учасників бойових дій.

Вчора, 2 лютого, очільник Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко розповів, що бійці 17-го батальйону тероборони скаржаться на кіровоградських освітян, які щомісяця вимагають довідки про їхнє перебування в зоні АТО.

Читайте: Воїни АТО скаржаться на самодурство кіровоградських освітян

На сьогоднішній прес-конфреренції у міській раді Лариса Костенко, начальник управління відділу освіти Кіровоградської міськради, повідомила громадськості, що без таких довідок організувати харчування для дітей учасників АТО ніяк неможливо.

«Справа у тому,  що гроші на харчування дітей учасників АТО виділяються з місцевого бюджету, який має звітувати про використані кошти. Тому без довідок та заяв ніяк не обійтись», – пояснює Костенко.

Нагадаємо, на безкоштовне харчування дітей учасників АТО у 2015 році Кіровоградська міськрада виділила 613,4 тис. грн. Користуватися пільгами мають право:

– діти, батьки яких є учасниками бойових дій на території проведення АТО (звільняються від плати протягом року);

– діти, батьки яких загинули під час участі в АТО (звільняються від плати протягом року);

– діти, батьки, яких були поранені під час участі АТО (звільняються від плати протягом перебування на лікуванні);

– діти, батьки яких беруть участь в АТО, але не мають посвідчення учасника бойових дій (звільняються від плати протягом перебування у зоні АТО).

Діти бійців, що знаходяться на лікуванні або в зоні проведення АТО, мають щомісяця поновлювати свої довідки, оскільки для них пільги діють не постійно.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар