Ексначальник Олександрійської ДАІ організував викрадення судді з метою викупу

СБУ попередила викрадення з метою викупу судді у відставці Вищого господарського суду. Організував злочин колишній начальник Олександрійської ДАІ. У такий спосіб даїшник вирішив покращити своє матеріальне становище.

Про це Першій електронній газеті повідомила прес-служба СБУ.

Виконавця для втілення злочинного задуму він підшукав у середовищі кримінальних кіл Кіровоградщини. За задумом зловмисника, його спільник мав викрасти суддю із місця приживання у столиці та насильно утримувати в одному із київських гаражів.

Сам же організатор через шантаж та залякування планував змусити дружину потерпілого – секретаря Верховного суду України –  заплатити 300 тисяч доларів викупу. Гроші жінка мала передати через спільника.

Правоохоронці здійснили у Києві імітацію викрадення «жертви». Аби замести сліди та уникнути викриття, організатор для ведення переговорів придбав окремі засоби зв’язку та здійснював дзвінки із Кременчука Полтавської області.

Затримали замовника викрадення на одній із автозаправок на Кіровоградщині після отримання викупу.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у вчинення злочину та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до вказаного злочину.

Операція з викриття та затримання вимагача проводилась спільно з Головним управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, ГУ Нацполіції та прокуратурою Кіровоградської області.

Нагадаємо, патрульного-хабарника з Малої Виски відсторонили від посади і взяли під варту.

Читайте також: Жінка ховалася на Кіровоградщині від вербувальників “ДНР”

4

2

1

3

5

6

Поширити:

Залишити коментар:

коментар