Які країни Шенгену продовжили тимчасовий захист для українців, а які – ні

Як стало відомо 28 вересня, деякі країни Європейського Союзу продовжили можливість громадянам України отримати тимчасовий притулок. На цю тему радилися представники правоохоронних установ ЄС у Брюсселі. У підсумку, статус погодилися продовжити до березня 2025 року, що допоможе нашим землякам розв’язувати проблему з проживанням, отримати роботу та влаштувати дітей на навчання.

Тим часом є українці, які не змогли адаптуватися до нових реалій. З цієї причини їм може знадобитися переїхати в іншу країну. Нижче буде описано країни, де це можливо і ті держави, які не продовжили тимчасовий захист. Принагідно, щоб відволіктися, завжди можна провести час за безкоштовними слотами vip casino, де не знадобиться реєстрація та внесення депозиту.

Які країни ЄС підійдуть для зміни ситуації для українців у 2023 році

Українці можуть змінити країну проживання без проблем, проте важливо знати, які члени ЄС продовжили можливість “тимчасової легалізації”. Насамперед зупинитися на якийсь час допомагає Румунія і, не важливо, чи був він оформлений раніше в іншій державі. У будь-якому випадку, до 4 березня 2025 року, статус буде продовжено ще в низці країн:

  • Португалія. Надає статус на 12 місяців із можливістю дворазового продовження по пів року (достатньо надати посвідчення особи);
  • Іспанія дає можливість отримати житло, працевлаштуватися та оформити соціальну допомогу;
  • Хорватія із забезпеченням житлом, роботою, медичними послугами, юридичною підтримкою та навчанням.

Також, отримати прихисток можна в Німеччині та Нідерландах. У першому випадку люди можуть самі вирішити, де проживатимуть (як у випадку з Іспанією). Однак, якщо у Німеччині живуть родичі, українцям доведеться зупинитись у них. Щодо Нідерландів, поки біженці з України можуть отримати захист до березня 2024 року, але ситуація може змінитися будь-якої миті.

Країни, які не дають притулку повторно

Серед місць, які не можуть запропонувати повторний притулок, першою була Польща. Хоча, тут як і раніше можна оформити цей статус, але тільки тим, хто знову прибув, не проживає раніше в інших державах. Крім цього, у переліку знаходиться Чехія і, щобільше, якщо українець має актуальну візу до Америки, Канади чи Англії, йому можуть відмовити в оформленні тимчасового захисту. Норвегія (не є частиною ЄС) надає подібний статус лише раз і без повторного захисту. Також, якщо українець мав захист в іншій країні, отримати статус по-новому він не зможе у Швейцарії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар