Жителів Кіровоградщини попереджають про сильний туман

Ілюстративне фото

Завтра, 27 березня, на дорогах Кіровоградщини очікується туман.

Про це повідомляє  Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу обласного центру з гідрометеорології.

Вночі та вранці по місту Кропивницький та по Кіровоградській області очікується туман, видимість 200 – 500 м (І рівень небезпечності, жовтий). Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с.  Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 10-15° тепла,  у Кропивницькому вночі 0-2° тепла, вдень 11-13° тепла.

Нагадуємо водіям про особливості керування автомобілем в тумані:

Бортові вогні. При русі в умовах туману необхідно увімкнути ближнє світло фар, при наявності – протитуманні ліхтарі.
Швидкісний режим. Швидкість руху повинна бути менше половини видимої відстані. Наприклад, при видимості 20 метрів, швидкість не повинна перевищувати 10 км/год.

Зупинка. У разі зупинки, орієнтуючись по предметах на узбіччі, слід поступово притиснутися до узбіччя справа. Не потрібно вдаватися до різкого гальмування. По можливості слід повністю з’їхати з дороги. При цьому обов’язково позначити місце знаходження транспортного засобу включеними фарами і габаритними вогнями.

Маневрування. Категорично заборонений обгін транспортних засобів під час туману. Дистанція до автомобіля, що попереду, має бути більшою, ніж зазвичай. Не варто орієнтуватися по ліхтарях авто, яке рухається попереду. Орієнтиром має бути дорожнє покриття. Хорошим помічником при русі можуть стати органи слуху. Якщо опустити переднє бічне скло автомобіля, є можливість розчути потрібні звуки.

Стан водія. Неякісне дорожнє покриття з ямами і вибоїнами, несподівано з’являються з туману зустрічні авто, надмірна напруга, втома і, як наслідок, зниження уваги. Щоб уникнути перевтоми, потрібно періодично робити зупинки і не шкодувати часу на відпочинок.

Нагадаємо, у Кропивницькому не розминулись дві автівки (ФОТО)

Читайте також: екскерівник державного підприємства “заробив” 600 тисяч на ремонті доріг

Поширити:

Залишити коментар:

коментар