Олесь Довгий у Європарламенті: «Україна потребує міжнародної допомоги у розбудові центрів травми та реабілітації»

20 березня 2024 року у Брюсселі відбулася перша спільна зустріч Комітету здоров’я нації Верховної Ради України та підкомітету з питань громадського здоров’я медичного Комітету Європарламенту. Голова підкомітету з питань медичного страхування Олесь Довгий, автор ініціативи РеабіЦентр до європейських парламентарів з проханням допомогти Україні з придбанням сучасного обладнання для центрів реабілітації та навчанням лікарів.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби народного депутата.

Також нардеп повідомив про те, що у війну українські лікарі об’єдналися у Асоціацію хірургії пошкоджень та реабілітації АSIR, метою якої є запровадження професії «Хірург пошкоджень» та створення єдиної системи «Центрів травми».

photo-2024-03-26-11-43-23

«Переважна більшість поранених українських бійців після якісної реабілітації повертається на фронт, щоб надалі захищати українські кордони та весь цивілізований світ. Тому ми маємо зробити усе для того, аби медична допомога була вчасною та якісною!» – констатував Олесь Довгий.

За підтримки народного депутата наприкінці лютого відкрито відділення реабілітації у Олександрівській лікарні, де військові і цивільні з важкими травмами отримуватимуть комплексне лікування стаціонарно і амбулаторно.  У Києві, на базі Інституту травматології та ортопедії триває облаштування оновленого простору для реабілітації. У РеабіЦентрі, площею 500 метрів квадратних, лікуватимуть близько 1000 пацієнтів на рік. Відкриття заплановано на І півріччя 2024 року.

photo-2024-03-26-11-43-26

Довідково: станом на 11 березня року, ворогом пошкоджено 1740 медзакладів, з них 203 – зруйновані повністю.  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар