Громада з Кіровоградщини бере участь в антикорупційному навчанні

© Freepik

Новоукраїнська громада Кіровоградської області приєдналася до навчання з запобігання корупції та підвищення прозорості від “Антикорупційного штабу”.

Про це повідомляє Перша електронна газета  за інформацією організаторів.

Загалом участь у навчанні беруть 5 громад України:

  • Новоукраїнська (Кіровоградщина),
  • Жовківська (Львівщина),
  • Ємільчинська (Житомирщина),
  • Миронівська (Київщина),
  • Кам’янець-Подільська (Хмельниччина).

Так у січні-лютому “Антикорупційний штаб” презентував проєкт у всіх громадах, аби залучити активних жителів до навчання. Також організація налагодила контакти з відповідними місцевими радами.

“Нині у всіх громадах тривають антикорупційні навчання. Громади поділені на дві хвилі, перша “трійка” вже на фінішній прямій. Серед них і Новоукраїнська, де ми бачимо чи не найбільшу активність. Після вебінарів учасники отримують домашнє завдання, виконання якого є умовою отримання відповідного сертифікату. Загалом зареєструвались на навчання понад 200 осіб”, – розповів керівник проєкту Сергій Мовчан.

У підсумку найактивніші учасники навчань увійдуть до складу ініціативної робочої групи, яка розроблятиме Антикорупційну програму для своєї громади, яку в подальшому має ухвалити місцева рада.

“Мета проєкту — підвищити вплив громадян на прийняття рішень на місцевому рівні та збільшити кількість дієвих інструментів для забезпечення прозорої та підзвітної діяльності громади”, – додав Мовчан.

Навчання здійснюється громадською організацією “Антикорупційний штаб” у співпраці з Національним Демократичним Інститутом (НДІ), за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), в рамках програми «Відповідальна та підзвітна політика в Україні» (U-RAP).

Нагадаємо, на Кіровоградщині створили Антикорупційну моніторингову групу.

Читайте також: Щоб запобігти корупції Кіровоградська ОВА підпише меморандум про співпрацю з “YouControl”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар