Спалах африканської чуми свиней зафіксували в громаді на Кіровоградщині

Спалах африканської чуми свиней  зафіксували в селі Сургани Приютівської громади на території приватного домогосподарства.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Держпродспоживслужбу Кіровоградщини.

В домоволодінні всього утримувалося 7 свиней. Ветеринарні фахівці оглянули та відібрали біологічний матеріал для дослідження в Кіровоградській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби. Згідно з результатами встановили діагноз африканська чума свиней  (загальне пригнічення, відмова від корму, важке дихання, підвищення температури до 41,7°С та ціаноз вух).

Комісія затвердила план дій та визначила межі епізоотичного вогнища (територія приватного домоволодіння), зону захисту радіусом 3 км (село Сургани Приютівської територіальної громади Олександрійського району Кіровоградської області).

Також визначено зону спостереження (нагляду), до якої ввійшли:
– місто Олександрія (мікрорайони Заводський, Північно-східний, Південно-східний), села Звенигородка, Олександро-Степанівка Олександрійської територіальної громади;
– села Андріївка, Рожеве, Степанівка, Мала Березівка, Запоріжжя, Новоулянівка Приютівської територіальної громади;
– села Куколівка, Солов’ївка, Олександрівка, Сонине, Трудівка Попельнастівської територіальної громади.

Відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з АЧС тварини, які утримувалися на території приватного домоволодіння (в епізоотичному вогнищі), підлягають умертвінню безкровним методом, після чого проводять спалювання. Приміщення, в яких утримувалися свині, знезаражують.

Ситуація залишається на контролі Головного управління.

Нагадаємо, спалах африканської чуми свиней зафіксували на Кіровоградщині

Читайте також:, минулоріч на Кіровоградщині в 11-місячного кабана виявили африканську чуму

Поширити:

Залишити коментар:

коментар