Кропивницький попрощався з двома загиблими воїнами (ФОТО)

Фото: Олексій Каприця

Сьогодні, 24 жовтня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани попрощалися із загиблими земляками – Героями: Костянтином Дишловим і Сергієм Требусом.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку міську раду.

Костянтин Дишлов народився в Малій Висці, 1 березня 1988 року. Закінчив Маловисківську загальноосвітню школу № 3. Отримав вищу освіту за спеціальністю «Фізичний реабілітолог» Костянтин працював слюсарем – наладчиком на ТЕЦ у Кропивницькому.

“Він був професіоналом своєї справи й любив те, чим займався. Знав досконало систему мереж теплопостачання, щоб швидко визначити місце пориву і оперативно ліквідувати аварійну ситуацію, кликали завжди саме його.

Його поважали та цінували колеги й люди, яким просто пощастило бути поруч з ним”, – згадують колеги Костянтина Дишлова.

Костянтина призвали на військову службу до Збройних сил України 15 березня 2023 року. Він служив бойовим медиком.

Воїн загинув 14 жовтня в районі селища Лиман Перший, Куп’янського району, Харківської області під час виконання бойового завдання. Дома рідного батька і коханого чоловіка не дочекалися син і дружина.

1

Сергій Требус народився у Кропивницькому 18 липня 1983 року. Після закінчення ЗОШ №18, продовжив навчання в ПТУ №2 за спеціальностю автослюсар.

У 2000-2001 роках проходив строкову службу в рідному місті. Після армії впродовж семи років служив у спеціальному підрозділі поліції. А на початку 2016 року став воїном-контрактником славного 3-го полку спеціального призначення. Неодноразово воював в зоні АТО. За станом здоров’я довелося звільнитися з армії, але із початком повномасштабного вторгнення пішов до військомату.

Із 9 жовтня 2022 року після проведення бойової операції поблизу Зайцевого, Бахмутського району, Донецької області вважався зниклим безвісти. Завдяки ДНК експертизі тіло Героя, повернуте шляхом обміну, змогли ідентифікувати. У загиблого захисника залишилися мама, дружина, двоє синів та донечка.

2

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

3

Нагадаємо, захищав країну з 2014 року: Світловодська громада попрощалася з загиблим воїном

Читайте також: Алею пам’яті загиблим захисникам облаштували в громаді на Кіровоградщині

Поширити:

Залишити коментар:

коментар