Мешканців Кіровоградщини просять долучитися до Всесвітнього дня прибирання

© Impocar Automotriz

Цього року Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання World Cleanup Day «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!». У Кропивницькому захід проведуть 15 вересня, а в громадах Кіровоградщини – 16 вересня.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією екологічного руху Let’s do it Ukraine.

В Україні в цілому і на Кіровоградщині зокрема, у зв’язку з воєнним станом, учасників закликають не робити масові скупчення, дотримуватися рекомендацій ДСНС щодо техніки безпеки. Тому форми участі у World Cleanup Day будуть різні в залежності від географічного розташування та безпеки:

  • Цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації дозволить розвантажити центри баз даних і зменшити кількість викидів CO2 в атмосферу.
  • Колективні прибирання на території установ, організацій, закладів освіти цьогоріч допускаються виключно на рекомендованих органами місцевого самоврядування локаціях.
  • Розбір завалів, які виникли через військову агресію росії, здійснюються лише під контролем ДСНС.

Українці за кордоном також можуть приєднатися. Організувати онлайн або офлайн прибирання, подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.

“У важкі часи війни, коли ми переживаємо екологічні катастрофи та щоденний екоцид, потрібно більш свідомо і відповідально поставитися до питань екології, збереження нашої природи і життєво-важливих ресурсів.  Слід разом розвивати культуру чистоти та правильного поводження з відходами, дбати про довкілля, берегти природні ресурси. Адже екосистема – це наше життя, здоров’я, повітря, вода, земля, їжа, тваринний та рослинний світ.

Закликаю всіх долучитись до найбільшого екоруху країни та разом робити Україну чистою. Участь кожного важлива” – розповіла Першій електронній газеті Юлія Мархель, координаторка World Cleanup Day в Україні.

Цього року планується, що до Всесвітнього дня прибирання долучиться близько 70 мільйонів учасників у 191 країні Світу.

Результат своєї участі у Всесвітньому дні прибирання слід зареєструвати за посиланням до 25 вересня включно.

ВАЖЛИВО! Прохання до учасників не публікувати адреси та час локацій на відкритих інформаційних ресурсах, а сторіс та пости в соціальних мережах робити не раніше, ніж за 2 години після завершення роботи локацій.

Нагадаємо, не в смітник, а на переробку. Де у Кропивницькому приймають старі батарейки.

Читайте також: 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар