“1 мільйон дерев життя”: Кропивницький бере участь у світовій акції з озеленення

Ілюстративне фото

22 квітня у Всесвітній День Землі, стартує перша світова акція “1 мільйон дерев життя”, під час якої організатори планують висадити 1 мільйон дерев у понад 30-ти країнах світу. У рамках акції також проведуть телеміст у кількох країнах та областях України для збору коштів на розвідувальні дрони Міжнародного проєкту “1000 дронів для України”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Локація для висадження дерев та участі в акції в Кропивницькому: комунальний заклад “Ліцей “Науковий” Міської ради міста Кропивницького”,  вулиця Юрія Коваленка, 9- А (стадіон закладу). Початок висадки дерев на локації об 11:30.

До акції “1 мільйон дерев життя” може долучитися кожен. Для цього необхідно 22 квітня висадити дерево на дозволеній території, зробити фото висадки та опублікувати його у соцмережах з додаванням хештегу Акції та відмітити сторінку “Greening of the Planet”.

Телеміст відбудеться з 12:00 до 14:00 год  у прямому ефірі на офіційному каналі проєкту “Greening of the Planet” за посиланням https://www.youtube.com/@greeningoftheplanet1209 та безпосередньо на локації.

Акція відбудеться за підтримки Кіровоградської обласної військової адміністрації,  Чорноліської філії державного господарського підприємства “Ліси України”, ГО «Стратегія майбутнього», ГО «Кіровоградська обласна Спілка жінок України», Молодіжної ради Кіровоградщини, Кропивницької міської ради, ТОВ «ITAdream».

Довідково: У 2020 році розпочався глобальний проєкт “Озеленення України”, який успішно завершився з висадкою понад 3 мільйонів дерев по всій території країни. На наступний рік, у 2021, була започаткована глобальна еко-ініціатива під назвою”Greening of the Planet”, яка стала успішною в 100 країнах світу.

Станом на 2022 рік, проєкт успішно реалізувався у 141 країні світу. Висаджено більше 34 мільйонів дерев, відкрито 35 парків та 48 алей, встановлено 2 світових та 1 український рекорд, видано 1 книгу, відзначено 10 еко-амбасадорів та об’єднано довкола еко-відновлення планети близько 7 мільйонів людей.

До кінця 2023 року організатори планують висадити близько 5 мільйонів дерев і провести 12 екологічних заходів, що передбачають висадку парків, скверів та алей. Крім того, вони вірять у перемогу України та готові здійснити висадку Алеї перемоги в Криму вже у жовтні.
Координатор проєкту в Кіровоградській області Тетяна Котенко.

Деталі акції можна дізнатися за номером : 0506840373.

Більше інформації про проєкт «Greening of the Planet» на сайті: https://greeningplanet.org

«Greening of the Planet» у Фейсбук: https://www.facebook.com/GreeningofthePlanet

Організаторка проєкту Ганна Крисюк у Фейсбук: https://www.facebook.com/anja.info

 

Відео реалізації проєкту минулих років:

  1. https://youtu.be/L8038fLZh4A
  2. https://youtu.be/nuDJgS5zl8E
  3. https://youtu.be/tNSlXAPJA3M
  4. https://youtu.be/n6x1Ggr-PJI
  5. https://youtu.be/ihXQdPdtB9I

Нагадаємо, у Кропивницькому висадили алею кентукських кавових дерев

Читайте також: в парку Перемоги висадили дерева на честь нескорених міст-героїв (ФОТОФАКТ)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар