На Кіровоградщині попрощалися з загиблим козаком-свободівцем

Андрій Сидоренко

Посеред січня у Знам’янці поховали достойного члена громади, козака-свободівця Андрія Сидоренка.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на фейсбук-сторінку ВО “Свобода” Кропивниччини.

Подвір’я воїна у  Дмитрівській громаді,  де він мешкав останній час, прикрашали жовто-блакитні й червоно-чорні прапори, а на фасаді господарського будинку – попереджувальний напис: рабів до раю не пускають.

Андрій Сидоренко був активним учасником революцій 2004 та 2013 років, брав участь у патріотичних заходах у Холодному Яру, вшануванні холодноярських отаманів Кропивниччини і багатьох інших.

Окрім цього, брав участь у виготовленні і встановленні пам’ятних дошок у Знам’янці і у с. Плоскому  свободівцю-козаку Віктору Голому, який героїчно загинув захищаючи Україну у 2014 році. Допомагав у встановленні пам’ятних дошок у с. Богданівці Холодноярському отаману Мефодію Голику-Залізняку і у с. Цибулевому Миколі Кібцю-Бондаренку.

“Його націоналістична позиція часто проявлялась по-козацьки: для нашого «коша» він готував неперевершено смачний козацький куліш”,- згадують знайомі Андрія.

З початком московсько-української війни з 2014 року Андрій активно допомагав українському війську. Не зважаючи на  тяжке захворювання, він системно виготовляв буржуйки, консервацію, віддавав останні кошти і займався цим до своїх останніх днів.

“Я ніколи не рахував скільки чого вдалося передати на фронт, моя мета – щоб хлопці завжди були в теплі.  Найбільше мене тішить, що я можу бути корисним для наших захисників і мрію про нашу Перемогу”,-казав чоловік, коментуючи свою волонтерську роботу.

Нагадаємо, велика справа невеликого цеху. Як олександрівські волонтери одягають військових

Читайте також: Катеринівська громада передала вже третю «швидку» військовим на фронті

Поширити:

Залишити коментар:

коментар