У Кропивницькому на фінансування освіти витратили 1,2 мільярда гривень

© pixabay.com

Протягом минулого року на фінансування 26 освітніх програм у Кропивницькому витратили 1,20 мільярда гривень. Ідеться про кошти з місцевого бюджету і ряд субвенцій.

Про це розповіла начальниця управління освіти міськради Лариса Костенко, інформує Перша електронна газета.

Торік в освітній галузі обласного центру вдалось реалізувати низку амбітних проєктів:

У Кропивницькому запрацював перший в місті Міжшкільний ресурсний центр, наповнений найсучаснішим обладнанням;

Створено мобільний додаток «Освітній навігатор» – реєстрація дітей у садочки, школи, профільні класи та гуртки, повна інформація про харчування в садочках і школах Кропивницького;

Впроваджено програмний продукт ESCO «Osvita smart teplo» – оперативне реагування та управління індивідуальними тепловими пунктами;

В ДНЗ № 71 “Катеринка” встановлено електрокотли.

Також в рамках проекту «Нова Українська школа» для 36 закладів загальної середньої освіти придбали  1860 комплектів одномісних шкільних парт, 96 двомісних шкільних парт, комп’ютерну техніку на загальну суму 1,416 мільйона гривень, а це 85 ноутбуків та 8 персональних комп’ютерів.

У 2021 році практику ремонту по п’ять шкільних спортзалів щороку перенесли на харчоблоки. Їх вже оновили в ДНЗ№2, НВО № 25, 4 та в Гірничій гімназії. На виконання цього проєкту чекають в ліцеї «Науковому» – найбільшому навчальному закладі міста, та в НВО № 35 та №23.

У майбутньому управління освіти планує  продовжити діджиталізацію освітньої системи всіх рівнів, забезпечити професійний розвиток педагогічних працівників,  продовжити реалізацію освітянських проектів, завершити розбудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти, відкрити другий МРЦ для трудового навчання.

Нагадаємо, Шульга оголосив конкурс на посаду директора Новопразької спеціальної школи.

Читайте також: В одній з громад Кіровоградщини з’явиться вихователь безпеки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар