Ситуація на фронті загострилася. Снайпери окупантів вистежуть командирів ЗСУ

Ситуація в зоні проведення АТО загострилася. За минулу добу зафіксовані неодноразові обстріли позицій НД України (в т.ч. з озброєння бронетехніки і 120-мм мінометів) і боєзіткнення південніше н.п. Шуми, де ДРГ терористів намагалася пройти між опорними пунктами сил АТО.

ДРГ окупанта була помічена бойовим охороною, після 40 хвилинного бою диверсанти відіступили, повідомляє Дмитро Тимчук з “Інформаційного опору”.

На проведеній нараді командного складу так званого «1 АК ДНР», командири незаконних збройних формувань отримали вказівку активізувати роботу снайперських груп. Пріоритетні цілі терористів – командний склад ЗСУ та розвідгрупи.

Між н.п. Троїцьке і Миронівське по позиціях сил АТО терористи вели обстріли з великокаліберних кулеметів і АГС-17, прикриваючи роботу групи снайперів. Також виявляє активність група снайперів бойовиків, що оперує в районі н.п. Мар’їнка.

По всьому Артемівському напрямку від н.п. Шуми, Майорського до н.п.Зайцеве, Травневе активізувалися диверсійно-розвідувальні групи супротивника. Кілька піхотних груп супротивника ведуть роботи з розмінування і оновленню мінних загороджень в нейтральній смузі від н.п. Гранітне до н.п. Миколаївка.

Командир так званого «9-го мотострілецького полку 1 АК ДНР» зібрав весь керівний склад ротної ланки в н.п. Маркино для проведення батальйонних тактичних навчань.

Зі штабу так званого «2 АК ЛНР» російсько-терористичних військ спущений циркуляр на проведення бойового злагодження так званих «батальйонів територіальної оборони» до кінця жовтня.

Здійснюється перегрупування незаконних збройних формувань, дислокованих в районі Спартака, Куйбишевського та Київського районів м.Донецька. Два підрозділи батальйонного рівня чисельністю до 450 осіб виведені з першої лінії на доукомплектування, передові позиції утримують зведені тактичні групи. Доукомплектування всіх бандформувань на даних ділянках відбувається за рахунок прибулих в Донецьк 800 військовослужбовців ЗС РФ.

У смузі між н.п. Тельманове та держкордоном з РФ зафіксовані позиції 2-х батарей гаубиць Д-30 (10 од. Артилерійських установок) і батарея РСЗВ (6 од. БМ-21 «Град») російських військ.

У н.п. Старобешеве терористи оглядають оптові бази і технічні будови на предмет розташування нових складів російсько-терористичних військ.

Силами «батальйонів територіальної оборони» «ЛНР» організовано патрулювання в містах Алчевськ, Стаханов і Перевальськ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар