Кіровоградський міськвиконком дав добро на маршрут №1-ц (Центральний)

Враховуючи звернення, що надійшли до виконавчих органів Кіровоградської міськради протягом вересня-жовтня 2013 року, з метою задоволення потреб мешканців міста в обслуговуванні громадським транспортом та стимулювання перевізників оновлювати та замінювати рухомий склад автобусами класу І та ІІ, рішення про включення такого маршруту №1-ц (Центральний) до маршрутної мережі прийняв виконком  ради сьогодні, 14 листопада.

Як повідомив під час засідання виконкому начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Віктор Зубченко, автобуси №1-ц курсуватимуть за маршрутом: вул. Генерала Жадова, вул.Героїв Сталінграда, вул. Космонавта Попова, Маршала Конєва, просп. Університетський, Правди, вул. 50 років Жовтня, Велика Перспективна, Євгена Маланюка, Полтавська, пров. Об’їзний, АС-1 (в обох напрямках).

Новий маршрут має забезпечити якісне перевезення пасажирів на двох проблемних ділянках у години пік, які виявили за результатами обстеження роботи громадського транспорту на центральному маршруті – по вулиці Полтавській і на проспекті Правди в бік центру. Обслуговуватимуть маршрут автобуси класу І-ІІ, які розраховані на перевезення щонайменше 40 пасажирів.

Своїм рішенням виконком доручив управлінню розвитку транспорту та зв’язку з метою недопущення можливого виникнення соціальної напруги, пов’язаної з роботою громадського транспорту на центральних маршрутах міста, терміново укласти до проведення відповідного конкурсу договір на перевезення пасажирів за міським автобусним маршрутом № 1-ц (Центральний), забезпечивши функціонування за ним не менше 11 автобусів класу І та ІІ (екологічної норми не нижче ЄВРО-ІІІ) та забезпечити підготовку та оголошення конкурсу на перевезення пасажирів за автобусним маршрутом № 1-ц (Центральний) у місячний термін.

Одночасно міський голова Олександр Саінсус поставив перед профільним управлінням вимогу здійснювати і вподальшому щоденний моніторинг пасажирських перевезень і вже на наступному засіданні виконкому доповісти про ефективність внесених змін до маршрутної мережі.

Відповідно до прийнятого рішення, також продовжено за зверненнями кіровоградців маршрути №4 та №44 до вулиці Генерала Жадова.

За матеріалами сайту КМР

Поширити:

Залишити коментар:

коментар